tisdag, april 29

Lite för mycket

Jag talar ut lite, ibland tycker jag faktiskt att det blir lite överdrivit det hela. Jag pratar om Performance Pleasure, vilket är en relativt ny klass som har samma upplägg som en performance halter. Ett R.O.M och du får visa/rida i en performance klass.

Performance halter kan jag köpa, det finns inte en chans att min häst ska kunna konkurrera med en gigantisk 'övergödd' halterhäst med massor av bulkig muskelmassa som verkligen prickar av varje punkt i de exteriöra kraven på en häst i halter. Då tycker jag absolut att en 'ridhäst' ska bedömas efter sina förutsättningar, för en ridhäst är inte en halterhäst!

Men nu har detta tagits ett steg längre, till Performance Pleasure. Alltså ett R.O.M i andra klasser och du får rida i Performance Pleasure. Detta köper jag inte! Meningen med Pleasure är väll ändå att hästar med goda gångarter ska premieras. Vad jag förstått det som är att performance hästar som inte har så goda gångarter(alltså inte topp placeringar i en hederlig WP) ska tävla i en pleasure-klass för sej. I USA kanske det funkar eftersom det finns så mycket mer hästar där och folk är mer inriktade på en gren. Men i Sverige tror jag inte att det kommer att fungera lika bra, antingen så kommer ingen rida performance pleasure eller så rider alla som har en mer all around inriktad häst rida Perf. WP och då blir det juh bara ett fåtal hästar kvar i den vanliga WP, vilket innebär att vi på mer pleasure inriktade hästar också måste rida performance pleasure för att det ska vara lönsamt.(Poängmässigt)

Ska vi dra det här ytterligare så borde det ju komma en performance reining också! Så vi som inte har en häst som kan spinna i tvåhundra eller glida tio meter på haserna också kan få rida reining.

Kände att jag behövde tala ut liksom. Vad tror ni?

First show

Planerna ändras, så det blir inget Norge till helgen, utan första showen för i år blir Harmony Ranch i Danmark. Har suttit och fyllt i min anmälan, ska skicka den i morgon. Blir debut i Showmanship och sen lite trail och pleasure. Woho!


måndag, april 28

Den är här!

Nu är den här!!! Proppen och Showbillen till NSBA Scandinavia Celebration, övertygad om att detta kommer bli den svenska 'show of the year'.

Löp och köp höll jag på att säga, men jag menar såklart anmäl nu!!! It will be fun!

Clinichelg

Dåligt med bloggande i helgen, varken hann eller orkade när jag kom hem. Clinic hos Coach Snäll hela helgen- showmanship för hela slanten i lördags, horsemanship igår och lite showmanship igen på eftermiddagen. Pengen börjar trilla ner för mej och Josie i SMS så det kommer nog bli toppen, debuten blir på Harmony i Danmark.

Dåligt med bilder eftersom man inte kan ta kort på sej själv tyvärr... :/ Skulle behöva en privat fotograf som stod med kameran i högsta hugg tjugofyrasju.


torsdag, april 24

Bloggtorka?

Jag har just nu lite bloggtorka, vad vill ni läsa om i livet hos ett pleasure ekipage?

onsdag, april 23

So me

Såååå fräcka bellboots, förutom rosa glitter finns dom i fem glitter färger till. Hittade under 'New Arrivals' på Rods. Klicka här för att komma direkt till rätt ställe! $30,95


Vad jag önskar jag visste...

En ny förbaskat bra läsvärd artikel från GoHorseShow, klicka här! Den handlar om vad framgångsrika ryttare önskar dom visste innan dom gav sej in på det här med att tävla. Kan ärligt erkänna att känslan i kroppen varvades mellan skratt och tårar när jag läste artikeln. 

Men allt som sägs är så sant. Det kostar lika mycket att tävla en bra häst som en dålig, det är beroendeframkallande att tävla, man får en andra familj- tävlingsfamiljen, tävlingsmammorna är VIKTIGA,  ritten kanske inte är en katastrof bara för att det känns så, som sagt mycket läsvärd!

tisdag, april 22

Aldrig nått gott utan att det har nått ont med sej

Så är det ju... med värmen kommer alla jäkla flygfän.... Så dustbuster täcket åkte på idag. Förövrigt ett riktig bra täcke, älskar det. Det håller flugor och andra kryp borta samtidigt som det 'borstar' hästen. Verkligen värt pengarna! 
En inte fullt så smickrande bild av Josies kroppsform....

Oh May God!

Klatschig rubrik va?!? *blink*

Om jag får som jag vill och allt går i lås kommer maj månad bli helt insane!  Egentligen börjar det redan nu till helgen och drar igång, sen håller det på hela maj ut.

Showmanshipclinic till helgen ,Run for fun (and money) helgen där på, sen en ledig vecka. För att sen åka på MS-clinic igen, åka hem och vända för att dra till Danmark, sen en ledig vecka för att sen dra till Bökeberg under Kristi himmelfärd.

Horseshowing is so much more than a sparetime thing, it's a ride of insanity but I live through it and enjoy every second of being in the circle.



Byxchaps

Såg nått nytt häromdagen i en FB-grupp, byxor och chaps i ett. Vet inte om det är nytt eller gammalt, men jag har aldrig sett det innan. Rätt rolig inovation, men nog inget jag kommer lägga mina pengar på, jag har ett par bra chaps. Dom finns i alla fall att köpa på Windsong western show apparel Priserna börjar på $275.


söndag, april 20

Betthuligan...?

Jag blev inspirerad av Nicole(?) på italianhorselife att göra ett utrustningsinlägg, eftersom jag bara har en sadel( två med silversadeln) så kände jag att det va inget att berätta om, dom är exakt likadana till modellen, skillnaden är att det är silver och mönster på showsadeln och att det är rough-out på träningsadeln. 

Jag använder bara benskydd hemma, eftersom jag inte får tävla med det. Men det är alltid samma. Får nog dock börja inse att det är nog snart tid att skaffa ett par nya. 

Älskade Davis-skydd. Är antagligen den enda i Sverige som har Rosa Bandet skydd dessutom, har ett par boots också men använder inte dom längre.

Men det får i alla fall bli ett bett inlägg...!

Tur dom finns!

Det är tur dom finns där ute, dom eldsjälar som vill föreviga våra tävlingsögonblick. Dom som står där dagarna i ända med en tung kamera på armen. TÄVLINGSFOTOGRAFERNA!

 Utan fina tävlingsbilder tycker jag det blir lite mediokert. Jag tycker det är så kul att få på bild det man sliter för. Både hemma i paddocken/ridhuset och det man sliter groomingmässigt i stallet innan klass. Putsade hästar och ryttare, I like!


Många bilder jag har på min blogg är knäppta av Mi Ritzén, sjukt duktig fotograf. Mi är en flitig kamera-kvinna på de tävlingarna jag deltar på. 

Påskdagen

God morgon! Jag ska ta tag i lite måsten såhär på morgon kvisten, sen kan det tänka sej att det händer lite grejjer här på bloggen. *blink* Vi hörs senare!

fredag, april 18

Nya naglar



Gulliga mormor köpte ett nytt nagellack igår när vi va ute och roade oss. Riktigt fint tycker jag! En turkos/sommarhavsblå (ojdå, långt ord) färg. Nästan lite påskig!

Glad påsk förressten! Vad hittar ni på ikväll eller under helgen? Tävlingar, träningar eller är det nån som har intresse av bilar och ska till Elmia?

posted from Bloggeroid

Lååååånga fredagen


*mobilbild*

Har donat med massa andra elimentära saker idag så ridning har inte hunnits med. Badat hund, hämtat två hösilage balar. Har dessutom blåst typ storm hela dagen så ut och åka med släp är inget vidare tycker jag.

Nu vankas det snart grillning med M:s familj.

posted from Bloggeroid

torsdag, april 17

Mocka... från hästryggen

På ridhuset jag rider som mest nu så mockar man ALLTID efter sej om hästen bajsat under passet. Visst,  så här gör min lillasyster, hon mockar från hästen! Hann tyvärr inte ta kort när hon plockade upp det, men joohdå, man kan mocka från hästryggen!
Är det mockningstvång i ert ridhus eller lämnar ni högen?





När vi ändå pratar om bajs och mockning, HELA Josies box såg ut så här i lördags när jag kom hem, (tog bara kort på en bit när jag nästan va klar). Jag fick så vackert gå igenom hela boxen, bajs och hön vispat runt i boxen. Undrar lite vad hon hållt på med ärligt talat. Är era hästar grisiga?

Inte helt inkompetent

Clinicen för en månad sen va typ kaos, i alla fall i mitt huvud- då kunde jag verkligen inte rida. Tänk va lite skäll gör nytta ibland- denna clinicen va jag kompetent nog att rida igen efter att ha slitit,mest med mej själv, hemma. Hemläxan var helt enkelt väl genomförd.

Som ni kanske förstår gick det super bra för mej och Josie på denna clinicen. Vad vi ska jobba på nu är hennes topline, den måste komma upp lite. Men det har jag känt på mej att det kommer komma så smånigom. Blir att rida på mullen-mouth bettet en stund och jobba henne mycket över en rak topline. Jag är toppen nöjd! Känner du också ibland att du inte kan rida?!?


Idag blir det lite vila för Josie, jag ska uträtta ärenden med mormor. Roadtrip is up! ♥

tisdag, april 15

Nu kör vi igen då!

Då kör vi igen då! Clinictime!

måndag, april 14

Ojdå!

Tiden till att blogga har inte funnits i helgen, eller jag har helt enkelt valt att göra annat.
Båda dagarna har jag suttit i Grästorp och kollat på 'debutant-clinic' för Mark. Alltså för ryttare osm inte ridit för Mark innan. Intressant, och nyttigt att fräscha upp grundkunskaperna lite. visst det är nästan alltid en mindre genomgång av allt på varje clinic för de som vart nya då. Men när jag rider clinic själv har jag inte tid att lyssna så, det är så mycket annat, ta hand om Josie, mocka, sadla rida fram skritta av och hela baletten. Jag är så mycket uppe i mej själv att det som sägs runt omkring går in genom ena örat och ut genom andra ibland.


Sen igår va jag så inspirerad när kom hem så jag åkte och red trots att jag led av huvudärk(vätskebrist). Josie va lite lat igen eftersom hon inte gjorde nått i lördags, när jag va på clinic hela dagen och på kvällen va det kalas som stod på schemat. Va och red nu på förmiddagen och hon gick bra igen! I eftermiddag kör vi ett back-pass. Sen laddar vi för clinic i morgon och på onsdag. Wiiiie!


Nu ska jag njuta av det fina vädret med en tvättsvamp i handen.

fredag, april 11

Äntligen!

Whoopa whoopa! Propp, showbill och anmälning till Harmony Celebration!


Propp
Showbill
Anmälan


Är inte riktigt förnöjd med showbillen, så jag kommer få välja bort klasser... men så är det! Tror det kommer bli en toppen tävling i alla fall! :D

VS FLATLINE - World Champion in Two Year Old Western Pleasure







Inspiration deluxé

Som vanligt igen

Idag va Josie som vanligt igen, inte alls så lat som igår. *smile* Nu jobbar vi på för att få den där, jag-måste-driva-för-att-hästen-ska-röra-sej-framåt-känslan mer och mer. Kan verkligen inte beskriva i ord hur det känns, men jämför det med att sitta på toppen av ett berg. AMAZING!


Backträning senare i eftermiddag. Hon får njuta i hagen en stund först.

<3


posted from Bloggeroid

torsdag, april 10

Mönster, mönster, dessa underbara mönster

AQHA 2014 Rulebook
SHW 462. The course must be posted at least one hour before scheduled starting time of the class.
Förr, när jag började tävla, på den tiden jag inte hade en fin quarterhäst utan red på en fin 'vanlig' häst i WRAS-klasser, då många tävlingar bara var en dag långa. Man postade sin anmälan i kuvert med frimärke i en gul brevlåda. Hade man tur så fanns det mönster att se på framridningen på morgonen, ofta kom dom inte förän som regleboken säger, senast en timma innan start. Då stod alla och trängdes vid anslagstavlan i hörnan och memorerade.

Idag annonseras mönsterna innan tävlingen, vid olika tidpunkter beroende på arrangör. Vissa redan när proppen släpps, andra när anmälningstiden är utgången, den tredje två-tre veckor innan tävlingen. Det beror helt på. Men vad jag undrar är vilket ramaskri det skulle bli om mönstrent inte postades förän en timma innan start, att alla faktiskt går in där på samma villkor. I hoppning får man banskissen på morgonen när man startanmäler, första klasserna på dagen kan möjligvis komma ut kvällen innan.

Trailmönster från Worldshow 2012 och 2013.
Kan man annat än älska Tims konstverk?
Missförstå mej rätt nu, jag tycker det är super att våra tävlingarrangörer ligger så långt i förväg att vi alla faktiskt har möjlighet till att träna hemma innan tävling. Men jag tycker samtidigt att det har blivit en förbannat gapande om att dessa mönster ska komma ut långt innan tävlingen, helst en månad innan. Om dom inte kommit en vecka innan tävling är det nästan uppror bland de som ska tävla mönster klasser. Det är INGEN RÄTTIGHET, utan en lyx våra arrangörer ger oss.

Ett annat som jag reflekterat över är att tävlande vill ha ut mönstret innan sista anmälningsdagen för att de ska avgöra hurvida h*ns häst skulle klara av att utföra detta mönstret. Där tycker jag att detta med tidigt annonserade mönster missbrukas!!! Om du inte är säker på att din häst kan utföra vad som förväntas av denna i en mönsterklass kanske du inte ska rida en klass överhuvudtaget utan stanna hemma och träna tills den är färdig. Javisst det är bra att ta med hästen ut för att tävlingsträna och blabla, men jag tycker ändå det är ett missbruk av tidiga mönster. Du ska inte avgöra hurvida du ska anmäla din häst eller inte beroende på vilket mönster det är som ska ridas.

Jag behövde ventilera lite kände jag då jag satt och kollade runt på internet och gick på en mönsterfråga. Åter igen vill jag belysa att jag tycker det är SUPERBRA med tidiga mönster. Så man kan träna hemma vilket jag och de flesta andra gör, men jag ser det inte som en rättighet, utan en lyx arrangörerna förser oss med.

AfterRide

Nej, jag pratar inte om ryttarfest! Jag pratar om vad man gör efter man ridit. Som jag sa tidigare i veckan jag har blivit duktig och stretchar Josie varje gång jag ridit, backtränat, longerat, showmanshipat, jaah allt. Vilket ofta blir två gånger om dagen alltså.

Alla fyra benen,; fram bak, sidorna. RyggenX2. Muskeln där som halsen börjar och underhalsen. Det har gjort riktigt gott för Josie. Eftersom hon va lite påverkad i sitt bakknä så är det liniment som gäller där nu ett tag framföver. Jag föredrar ett liniment i gelform. För dagen va det detta som gällde.

Stretchar ni era hästar?

Right back at you

Man får vad man ger...Jooh, kanske. Det märktes verkligen att Josie inte vart riden på ett par dagar nu när det vart massage och skoning. En lat häst hade jag idag; hon gör allt rätt, det är inte det. Men hon ger bara hälften av sin kapacitet, är lite lat, lyfter inte ryggen riktigt, arbetar lite slappt med bakdelen och trycker inte i från riktigt, är lite slapp när man kramar henne, antingen så fortsätter hon i samma tempo eller ökar lite istället för att gå långsammare. 

Tji fick jag för att jag inte ridit, what you give if what you get. 
Favoritbild i repris

onsdag, april 9

Pedicure


Nya fina ballerina skor, designed by Uffe. Ingen ridning idag. Rider aldrig samma dag som skoning skett. Jag vet att det råder delade meningar om hurvida man ska rida samma dag som skoning. Jag tycker det är rättvist mot hästen att känna in dom nya skorna och vänja sej lite vid en "ny vinkel" på hoven. Jag liknar det med att en annan behöver gå in ett par nya dojjor.

Hur gör ni?

posted from Bloggeroid

Hovis-morgon!

God morgon! En tidigt blogg idag här, sitter med mitt kaffe och regnet öser ner (idag igen). Ska snart smyga ut i stallet och börja mocka och lite sånt, hästarna blir inne hela förmiddagen för hovis kommer och pedikyrar dom. *blink*

Näst sista avsnittet av ryttareliten gick igår. Inget att diskutera riktigt, men jag kan säga att jag känner igen mej så i Charlotte. Lyckan som sköljer över en när allt slit till slut betalar av sej. UNDERBAR känsla! Sen en sak jag inte förstår? Har hon två hästar som heter Roberto nu? Eller är inte programmet i kronologisk ordning? För visst i första programmet va det en ny häst som hette Roberto...??? *Lindas djupa tankar*

Ska jag ha en frågestund? Vad tycker ni?


tisdag, april 8

Olika personligheter

Precis som människor har hästar olika personligheter, skillnaden är den att hästarna alltid är ärliga personligheter. Sen kan hästars personlighet säkert ändras beroende på hur livet påverkar dom. Tanken till detta inlägg kom igår när Josie väntade på sin tur till massören och jag satt på en pall i stallgången och hästen lägger hela huvudet i knät på mej. Smokie skulle tex aldrig gjort så, hon hade tossat runt och inte haft en tanke på att utnyttja tiden till att gulla.

Bara i stallet har vi fyra hästar och dom alla är sånna olika personligheter. Josie och Silver är rena motsatserna, Bea och Jonte är som Josie fast ändå inte.

Porslinshäst

Jag bläddrade runt på lite bloggar och fick lite inspiration att skriva ett blogginlägg om porslinshästar.

Jag står för det Josie är min porslinshäst, Smokie va min porslinshäst, Darlane och Goofy lika så. När Josie kom hem hade hon en väldigt lång lista med särskild behandling, vissa saker har fallit bort, andra kommit till. Josie för mej är min bebis, mitt barn, min gåva från ovan. Hon förtjänar inget annat än det bästa. That's it!

-Nej, min häst är sällan ute hela dagen om det regnar, hon vill inte va ute, vilket märks genom att hon står på grinden och hänger. Trots att hon har täcke med hals upp till öronen. Inte heller går min häst ut om det blåser storm ute, då jag är rädd att det ska komma något flygande på henne.
-Min häst går in innan det blir mörkt ute för hon är mörkrädd och far omkring i hagen som en galning när solen gått ner.
- Josie går aldrig utan flugtäcke på sommaren, eller utan täcke överhuvudtaget nästan. Med undantag för några dagar här nu under våren när det har varit vindstilla och strålande sol.
- Hon är påpaltad med tjocka täcken både inne och ute under vinter för att hon fryser när hon är klippt annars.
- Och ja jag klipper henne för att kunna fortsätta rida som vanligt när vinterpälsen kommer. Josie sätter Shetlandsponny-päls och svettas mycket vilket gör att hon ser ut som en dränkt katt efter ett pass.
- Nej, jag skulle aldrig få för mej att slänga ut min svettiga häst i hagen med eller utan täcke. Även om hon inte skulle bli sjuk så tycker jag inte det är etiskt riktigt.
-Hon har speciella skor för att hon ska ha det lättare för sej, även om hon säkert skulle klara sej med vanliga.
-Hon äter den dyra maten även om den billiga skulle funka.
-Denna listan skulle kunna göras mycket lång!

Min häst är min ögonsten och förtjänar att behandlas där efter. Jag kräver att hon ska ge mej sitt bästa när jag rider, då vill jag behandla henne som om hon vore världens härskarinna.


Skrivet med risk för att få alla naturella häst människor på mej.

Dretvääär

Drar te med min värsta Dalsländska jag kan i rubriken! HAHA Joohdå, det regnar, resten av Sverige också antar jag?

Fast det är ganska okej, efter Josie fick massage igår... hmm lyxhäst... så ska hon bara chilla idag, så blir nog en lite PW senare. Jag grejjar med lite annat ändå.

I morgon kommer hovis så min häst blir som en ballerina igen. bra uppladdning för Mark-clinic nästa vecka. Eftersom det är nybörjarclinic för Mark i helgen i Grästorp så tänkte jag åka dit ut och repetera hela konceptet från grunden. Det är juh ändå fyra årsen jag hörde det sista. Helt sjukt att det gått så lååååååång tid sen han va här första gången. Tycker verkligen att ni som har möjlighet i helgen ska åka dit och lyssna, det är mycket givande!

Ny hemsida

Simons Showhorses har en ny hemsida, riktigt snygg blev den och jag ääääälskar deras hästar så sjukt fina!

Simons Show Horses


måndag, april 7

Full koll

Eftersom jag inte har nån skriven plan på mitt träningsupplägg utan rider och tränar på det som passar för dagen så är det rätt viktigt att ha koll på vad jag har gjort och hur Josies dagsform var. Har inte vart jättenoga med det innan men ska skärpa till mej!

Mjuk häst

När vi ändå pratar om hästhälsa, så måste jag ju berätta att Josie har fått massage idag; till historien hör det att jag har alltid fått 'skäll' för att min häst är stel och har korta muskler, att jag måste stretcha och så efter jag ridit. Jag har vart lite rädd och inte tagit tag i detta, förän efter sist gång massören vart här, nångång måste jag lära mej också.

Så varje gång efter jag ridit, backtränat, longerat eller showmanshipat så har jag stretchat Josie, vilket gjorde massören glad. "Vävnaden i kroppen gick uppåt" Josie var jättefin och mjuk i kroppen. Lite spnningar i ett bakknä och bringan,, annars va hon superfin. Rätt skönt att höra att mitt 'dragande' gjort lite nytta.  

Strechar ni era hästar?


Keep a fresh mind

Läs denna artikeln påGoHorseShow av Jason Martin och Charlie Cole. 

Den är mycket intressant tycker jag, då det är en stor del av tävlingshästens välmående. Framför allt för att hålla dom fräsha i huvudet så behöver dom göra nått nytt hela tiden.  

Det är svårt för mej att 'variera' träningen för Josie. Absolut vi varierar övningar och så under ridpassen, typ bommar nåndag, mjukgöra och hela biten så. Men en färdig showhäst som inte behöver skolas dagligen, precis som Jason och Charlie säger. Dom behöver bara toppas inför shower och 'underhållridas'.

Även om jag i grundochbotten är en ridbaneryttare så hade jag velat kunna rida ut mer på Josie, för att låta henne göra nått annat. Tyvärr funkar det inte. Som tur är kan vi rida mycket bommar för det behöver hon skolas mer på, och dom kan man juh alltid ändra så det aldrig är samma grejen. 

Jaah tack!

Mmmhhmmm, jag vill ha! Jag tycker Annas jackor har tagit en speciell vändning, när jag upptäckte henens jackor för typ två årsen ÄLSKADE jag alla, nu börjar dom lite för mycket 'high fashion-mode', så vissa faller mej inte alls i smaken. Men denna är riktigt snygg tycker jag, Bara $4300 typ, nån som känner att dom har en månadslön eller två över så blir jag inte ledsen, ;)

Showgirls Apparel säljer den

söndag, april 6

Vuxen dag

Ibland måste man väll antar jag..... Pratar om att städa. Har spenderat hela dagen med sprayflaskan, dammsugaren, moppen och trasan i näven om vart annat. Men fint blev det!

Hatar att städa, så många vuxenpoäng till mej!  Josie fick en vilodag, tror inte hon led av det. Ibland tror jag faktisk att de "full-utbildade" hästarna mår bra av att bara få va häst, dom kan sitt jobb man måste bara påminna dom.

lördag, april 5

Jag får behålla min häst

Idag är en avdankad lördag kan jag ärligt erkänna, jag hade nattvakt på valparna- vilket betyder att jag har "sovit" på en madrass på golvet med en tjåstig valptik i örat. Rätt skönt när hon bestämde sej för att vända på sej och sova med nosen åt andra hållet, men då fick jag dom illaluktande fisarna i ansiktet i stället och snarkande, jaah, det ljuder nog över hela huset... Valparna va i alla fall duktiga och nappade och tuttade som dom skulle hela natten.

Va och red med Nattis i förmiddags. Josie gick bra och Nattis provade, en stund va jag lite rädd att jag skulle få lämna bort min häst till henne, men jag kunde andas ut. Dom hade inte alls samma tankar om hur en slipsten skulle dras, Nattis satt där med händerna i dressyr-position medan jag stod i mitten och smalade om att hon skulle lägga ner handen på manken. Stackars Josie hon såg helt förstörd ut. Både jag och hästen va nog lättade att Nattis hoppade av utan mersmak. :P Jag kan behålla min häst själv. *hihi*

Åkte med mamma och handlade en sväng, när jag kom hem så regnade det och både min och Nattis häst gick ute utan vattentätt täcke, så fick rycka in dom och dom andra två. Dom är nog lika nöjda för det tror jag, ingen av våra hästar är nått big-fan av regn. Nu ska jag fräscha till mej och åka till min svärmor på kalas.


*bildfri dag*

fredag, april 4

VS hästar

Jag har ju bara liiiiiite förkärlek till VS hästarna... *big angelface*

Link

Link

Link
Typiska att dom alla går tillbaka till ZMGB precis som Josie.

Josie-crater

Undrar du också vad en Josie-krater är för nått? 

Mardrömmar

Drömmer ni också helt konstiga 'mardrömmar' ibland om era hästar? Ni vet sånna så man vaknar i typ panik och befinner er i upplösningstillstånd tills ni fattar att ni drömde och att hästen mår bra...?

Hade en sån sjuk dröm igår, utav nån anledning så va Josie hos veterinären och dom skulle spruta henne precis ovanför kronranden med riktning ner i hoven, världens smalaste kanyl och typ 15cm lång.... med nått rosa preparat. Sen vaknade jag i panik, upp ur sängen och jätteorolig att det hänt Josie nått. Kommer ner för trappan och får höra att hon står i hagen och precis fått lunch. *pust* Men det är väldigt hemskt den stunden tills de att jag vet att hon måt bra och fattar att det bara va en dröm.

Usch! Det är hemskt att drömma obehagliga saker tycker jag!

torsdag, april 3

Jag blir lite arg

Det är roligt med nått som skapar en debatt i ridsportvärlden som inte bara handlar om stilbedömning på ponny-SM eller att licenserna är svindyra. Självklart pratar jag om senaste avsnittet av Ryttareliten. Läser runt på bloggar och i kommentarsfält - mest arg blir jag över den svenska avundsjukan. Det är som mamma Zetterman säger; Sverige är ett rätt så speciellt land. Det är sällan något positivt utan väldigt mycket nedvärdering. Men det är juh inte bara hästsporten, det är likadant överallt.

Blir rätt så irriterad över att folk tycker att det handlar lite för mycket om pengar, men välkommen till verkligheten! Hästsport på den nivån är företag( du behöver för övrigt inte ens komma upp i den nivån för att det ska handla om pengar), ett företag måste göra pengar för att överleva, utan inkomster och omsättning dör företaget. Precis som vilket företag som helst så måste det ge utdelning, om det så betyder att man måste sälja en häst eller vinna en tävling så får det vara så. Sen är det såklart tråkigt att behöva sälja sina bästa hästar för kunna överleva och på nått sätt börja om på noll igen, men det är så den företagskulturen fungerar.  Precis som en av bröderna Zetterman säger så när folk investerat pengar i en så vill man ge tillbaka, jämför det med en mycket ambitiös anställd i ett vanligt företag som faktiskt går till jobbet för att han/hon vill jobba med det den gör och inte bara går dit för att kunna håva in pengar i slutet av månaden. Notera dock att dom får juh lön självklart, men det är inte lönen som driver dom utan arbetet i sej. Det är inte bara att få fina hästar tilldelade sej och sen inte ta fram det bästa av dom.

Sen blir jag uppriktigt besviken på folk som tror att 'pappa betalar' när det kommer till Charlotte. Han är lika mycket hennes sponsor som den svenska familjen åt brodern Zetterman, när det kommer till hästar. Hennes pappa, som med facit i hand är en framgångsrik företagare, är nog väl medveten om att de hästarna måste prestera för att han ska få utdelning i slutändan. Hon säger själv att det är inte bara att komma och be om en ny häst, utan det kan krävas uppoffringar. Nu fick hon behålla den första hästen, fan va glada för det att Sverige har investerare som är villiga att supporta dressyren så att Sverige faktiskt är nått att räkna med i landslags sammanhang. Jag tycker det är "oförskämt" att gnälla över att Charlotte får en ny häst och är bortskämd eller vad man nu vill kalla det med kassa argument som 'jag har knappt råd att ha en medryttarhäst' eller 'jag har inte penga till att betala uppstallning för min häst'. Då kanske man ska ta sej en funderare på vad man gör mer i livet utöver sin häst, om man verkligen ska ha en häst överhuvudtaget om man har så dåligt med kapital att man inte har råd med en sån praxis utgift, eller helt enkelt jobba mer för att få råd till detta.

Vad jag vill få sagt är att detta är deras jobb, det är inte okej att klanka ner på folk som är bra på sitt jobb, för att det sticker i ögonen att dom kan jobba hårdare och bättre.

Göteborg T&R

Folk som ser mej på vägarna måste nog tro att jag är helt väck som åker till ridhuset två gånger på samma dag. Med Josie på förmiddagen, sen åker jag med lillasyster som skulle hoppa på kvällen. Så hela kvällen spenderades i ridhuset hos AWK, men alldeles för stora hästar och hinder. Visst, jag ser skillnad på en oxer, ett räcke, trippelbarr och kombinationer och sånt men när det kommer till avstånd mellan hinder, bredder på oxrar och sådana detaljer är jag lost!

Åkte hem och sov ett par timmar tills telefonen ringde, valpningen som var i antågande när jag stod på ridhuset gick dåligt. Bara att kliva upp två på natten, ta hunden och den valpen som kommit och gasa till Göteborg, Blå Stjärnan. De slutade i två levande hanvalpar. Vi va hemma vid sju i morse igen och jag har sovit hela dagen. Så idag blir inte mycket gjort, det där med att vända på dygnet är inte min grej alls. Jag vill gå upp när det är ljust och gå och lägga mej när det är mörkt igen.
Puppylove♥
Sker och ting blir inte som man tänkt sej ibland helt enkelt.

onsdag, april 2

Dreams

Vissa saker kan man vända och vrida på hur mycket som helst, man kan ändra tänk och tycke. I mitt fall så är det stall inredning.... Jag har hela tiden vart för denna typ av inredning, fina galler med fint virke i väggarna
Länk
Men jag har nog ändrat mej när jag såg detta. Så fiiiiiiint med vit betong! Det vill jag ha i mitt stall en dag.
Länk


 Är ni lika maniska som jag när det kommer till att drömma om fancy-pancy stall?

Med risk för att bli sängliggande

Slänger i mej lite mat , ska snart åka till tandläkaren. *suck* Tycker inte om tandläkaren, gör så förbaskat ont i munnen undertiden och efteråt, trots bedövning. Så risken finnes att det kommer bli en mycket lugn eftermiddag. J*vla tandsten!

Har i allafall ridit här på förmiddagen, Josie är helt underbar! Har kommit in i det riktiga pleasure-mode, galoppen är helt otroligt, det känns som slowmotion, som att hon sätter sej på bakbenen och väntar på att jag ska be henne ta ett nytt steg. Från att ha fått påminna henne om att gå sakta för jag nu påminna henne om att gå framåt, achivement! Behöver jag säga att jag är lycklig, pengen har trillat ner! Jag har hittat min känsla!


Good Girls Invited♥

tisdag, april 1

GoMag

April upplagan av GoMag är ute! Älskar att 'bläddra' i det magasinet, så fina collage av fina hästar och duktiga ryttare. GoHorseShow.Com

Klick HÄR för att läsa senaste numret!

Skylla ifrån sej

Jag läste på nån blogg om det där med att skylla på hästen när det inte går bra på tävling, exempel som gavs va oftast varför ekipaget rev ett hinder, hästen slarvade, hästen kolla på nått i hörnan, bla bla.

Fast jag vill nog säga att nio av tio gånger så är det ryttaren som gör fel. Kan bara relatera till mej själv när jag tävlar trail, EN gång har Josie gjort fel och helt oprovocerat trampar på en travbom, alla andra gånger har det varit jag som inkonsekvent eller ridit för dåligt. Jag har inte suttit till när jag vill stanna i boxen, tittat på bommen istället för att titta på 'the dirt', bromsat så vi tappat farten in i ett galopphinder eller valt en dålig linje. Mitt fel helt enkelt, men istället för att jag ska ordbajsa så låter jag bilden tala....


Hemma igen

Nej jag har inte gymmat ända tills nu, sprungit lite ärenden också. Nu blir det middag och sen ut i stallet, backträning och ridning på gång.

Underbart väder idag föresten!

Gymmet


Dags att känna att man lever!!

posted from Bloggeroid