onsdag, maj 28

On the road again


Då kör vi igen då! Ingen dator med så ni får klara er med mobil uppdatering i helgen!

posted from Bloggeroid

tisdag, maj 27

Färdig



Nu är allt packat och klart för en helg på Bökeberg. Josie är bandad och inplastad höllte jag på att säga men påklädd menar jag.

Stormen viner ute, undrar vart sommaren tog vägen egentligen...?

posted from Bloggeroid

Ärende-dag

Idag är en sån där dag som är full av ärenden, har redan uträttat två ärenden nu på förmiddagen, är hemma nu en stund. Har just ätit lite lunch, ska packa lite mera nu, sen drar jag iväg på några fler ärenden om ett per timmar. Ett av dessa är viktiga, men ni får veta när allt är klart.

Tidigt i morgon går lastbilen till Skåneland, woho! Tagga!

måndag, maj 26

Då va det dags igen

Har hållt igång hela dagen hit intills, så nu skulle jag kunna tänka mej att vila en stund, men... mata hundar, mockat, slängt sopor, skickat iväg Nattis sadel och klippt gräsmattan.  Nääe, jag börjar nog packa för Bökeberg Challenge istället.

Det svåra med att packa så här innan är att en del grejjer behöver jag ha här hemma innan jag åker. Är alltid så rädd att jag ska missa att packa ner nått för att jag använt det hemma och ställt bort det.

Men jag får nog ta tag i det lite försiktigt i alla fall, jag vet inte hur morgondagen ser ut riktigt så det är nog bäst.

*bildfritt*

fredag, maj 23

Svanstvätt

Lössvansen är tvättad inför Bökeberg,  nu väntar jag bara på att den ska torka så jag kan hänga den i sin påse igen.

Ner i en hink med schampoo, skölj ur, ny hink med svart schampoo, skölj ur, hink med balsam, skölj ur, nano-spray och sedan kamma ut med en REN borste. 
Svansen är fit for fight till Bökeberg! :)

Can I go sleep in your bed?

Jag har juh tidigare sagt att Josie är en 'människo-häst'. Hon älskar att vara med människor och myser hellre med mej än att prata med nån annan häst. Igår kväll va hon super mysig, då stod hon så här över boxdörren och såg precis ut som att ' jag kan gå med in och sova i din säng, Linda'. Min gulleponny! ♥

torsdag, maj 22

Upcoming Shows

Vi hinner då knappt hem från den ena showen innan vi ska på nästa, direkt i måndags morse anmälde jag oss till Bökeberg Challenge nästa helg. Vi åker faktiskt redan på onsdag, tävlingarna börjar på torsdag. 

Sen är vi hemma en helg, för att dra till Axevalla och NSBA Scandinavia Celebration.
Helgen där efter direkt åker vi till Norge och tävlar, sen drar vi till Halmstad i mitten på Juli.

Riktigt roligt att det är så mycket shower i år faktiskt, trots att säsongen började sent så hinns det med mycket!


Lite mer meckande

Stoplen åkte ner igår, idag har jag och mamma fixat tråden. Så nu ska bara strömmen på så är det helt klart. Två hagar har vi fått nu helt plöstligt, Har ett stort stycke till som ska ha staket, men det är inte jättebråttom med det just nu.


onsdag, maj 21

Meck-dag

Idag är en sån där meck-dag, stolparna till Bea och fölungens hage är nere, nu ska bara det strömförande upp. Där råder ännu tvetydighet om vad vi ska ha för typ av tråd- lina, rep, band, tjock eller tunn? Många verkar ha band till sina fölungar, men vi är inte några big-fan av band i familjen. Rep eller tråd är lite mer våran grej, mest tråd faktiskt. Får sova på den saken...

Sen fick Bea sej en dusch med schampoo två gånger. Man får nog letar efter värre njutare alltså, hon va såååååå nöjd! Så nu kan fölungen få komma ut, när mamma är fin badad, fast den kanske kan vänta tills jag fixat staketet klart! Hahah♥

tisdag, maj 20

Ny atrealj

Ibland så kan jag tycka att jag är lite av en shopping-narkoman, men mamma är inte så långt efter. Under tiden jag vart ute och svirade förra veckan klickade hon hem en ny padd till Josie. Fårskinn i vårat hjärta. Detta är dessutom en Genuine Sherpa = kvalitet! Dom är svindyra att köpa nya, som tur är kan man hitta många fårskinnspaddar på begagnat marknaden, men dom är knappt använda för typ halva priset! I like!

Underbar mobilbils kvalitet också

Sommarhagen

Jag och M fixade sommarhagen igår, satte upp trådar och snabb stolpar som delar av hagen i två, Trästolparna satt uppe så det va bara två timmars arbete kanske. Rätt skönt!

Josie och Jonte va glada när dom fick komma på riktigt gräs. Hagen är superfin nu när den är putsad och jämn, eftersom det bara är en häst i vardera hage så kunde jag släppa på dom direkt även om inte gräset är så högt. Finns inte en chans att dom ska hinna äta ner det så mycket på den arealen.

måndag, maj 19

Whoopa!

Telefonen ringde här för en stund sen, ett paket va på väg hit. Woho, alltid lika roligt att få paket tycker jag! 

Harmony Celebration

Vi möts av en mycket trevlig liten anläggning, trots att infarten va hemsk att ta sej fram på med lastbilen. Fin tävlingsarena med bra underlag. Hästarna fick vila på torsdagen när vi kommit fram, hade bara ute och longerade lite på kvällen för att dom skulle få sträcka på benen.
Super nöjd med första dagen, Va trea i NSBA Showmanshipen och Tvåa/Trea i Amatör Showmanshipen och sen vann jag och Josie Novice Amatör Showmanshipen- Jätteroligt!

Senare på förmiddagen va det dags för Halter, Jag och Josie stod själva i Performance Haltern som vanligt, i Open klassen höll vi inte i Grand och Reserve, men i Amatören tog vi våran första Reserve Champion, den stora rosetten till vänster. Va såååå jätteglad då!

Somliga, dom vilar sej i form, höhö. Josie ligger ofta ner i boxen när vi är ute på tävlingar. 

Är rätt så nöjd med skörden vi plockade ihop under första showen för detta året ändå. Vi va två i Novice Trailen för bägge domarna. Vi hade en gateofbreak och lite klonk här och där, men jag va nöjd ändå hon lyssnade och va med mej. I Senior Pleasuren efteråt svek hon mej lite, jag hade inte preparerat tillräckligt. 

Efter mycket longering och ridning igår så vann vi bägge NSBA Pleasure klasserna och plockade hem två fina plaketter. Riktigt roligt! Tråkigt dock att vi inte fick några fina NSBA rosetter. 

Summan av kardemumman är att det va en bra tävling och en fin anläggning över lag, något som va lite botten tycker jag är att folk rökte i ridhuset, vilket jag tycker är riktigt vidrigt. Att röka i närheten av sin häst överhuvudtaget är inte okej i mina ögon. Att svärta ner sin häst med tobaksröken är bedrövligt tycker jag. 

Det som av bra att det va en mysig tävling, med bra toaletter och duscha med både varmvatten och värme i badrummet för oss människor. Nått annat som också va toppen va att man inte behövde tömma boxarna efter sej, utan det va bara att packa ihop sina grejjer och åka. Arrangören tog hand om boxarna.

Off we go!

Vi kom oss i från Vadstena vid två tre typ och rullade hemåt, där mamma väntade för att plocka upp mej och Josie. Snabbt hem och börja packa ihop allt jag skulle ha med mej till Danmark, duscha Josie och banda. Sen va det raka vägen i säng!

Upp hyggligt tidigt i torsdags för att åka ner till Snällarna igen och åka till Danmark. 

Josie, Haliee och Foppa.

On the road again...
Hallandsberget, för normala Svenskar - Hallandsåsen

 På båten och upp och växla till oss lite danska rikstaler, köpa nått och äta. Sen ner igen efter båten mellan Helsingborg och Helsingör bara tar 20 minuter.  Sen va det danska vägar som gällde, massa köer på grund

Verkliga livet!

Dåså, hemma från Danmark. Nu, dags att ta tag i det verkliga livet! Jag berättar om helgen senare!

torsdag, maj 15

Framme

Då har vi anlänt slut destinationen efter en lång resa med långa köer i Danmark..

posted from Bloggeroid

On the road again

Mot Danmark




posted from Bloggeroid

tisdag, maj 13

Första clinic dagen

Då är första dagen på clinicen över. Fått hjälp med mitt 'problem', det jag känt vart lite konstigt dom senaste dagarna. Nööööjd tjej! 

Nu är det middag och alkoholintag! *blink*

Cermoni

Igår hade vi lite cermoni för HighPoint diplomen för förra året. Jag och Josie hade skrapat ihop mest poäng i Sverige i Senior Pleasure, WOHO!

Det ska upp hemma på väggen såklart!

Måndag

Joohdå, nog blev det en tidigt morgon allt. Jag gick upp 03.15, va framme i Hjärtum halv fem som tänkt, trots att jag trodde jag skulle bli sen. Josie och Cliff lastades in släpet och åkte bort till Snällarna, ut ur släpet och in i lastbilen istället. Vid fem satt vi i lastbilen och rullade iväg- vilken resa!

Vi plockade upp en tjej i Grästorp som skulle åka med och kolla. Sen när vi nästan är i Falköping ringer arrangören till clinicen och frågar varför vi redan är på väg. Då kommer det fram att vi tagit fel på dag, clinicen var inte måndag-tisdag utan tisdag-onsdag. Smart där, det va juh ingen ide att vända och åka hem så vi fortsatte och detta slutade i att vi va ett dygn för tidiga. Väl framme så lastades hästarna av och installerades i sina boxar.

måndag, maj 12

söndag, maj 11

En jäkla djungel

Eftersom jag är aktiv med träningar, clinics och tävlingar och min lillasyster är lika så har vi ett litet litet familjeproblem, att vi vill ha vårat släp samtidigt. Nu har jag löst det och fått inhysa mej själv och Josie  i en stor lastbil.

Så vi står i den sitsen att vi behöver skaffa oss ett färdmedel till. Släp eller b-kortsbuss är väll det som står på tapeten... Men med det kommer vissa specifikationer som vi vill ha såklart. Är det släp vill vi ha med sadelkammare, tillräckligt stor att få in westernsadlar, eller en b-kortsbuss med MYCKET lastutrymme! kollade runt på Eurohorse och den ena jag hittade som jag tycklte uppfyllde mina krav va Strömsholmsbilen fräcka oragne/svarta bil.

Den karamellen tål att sugas på en stund.... 

Nästan färdig...

Dåså, jag väntar bara på att torktumlaren ska gå färdigt så jag kan packa ner det sista av mina kläder. Sen är det mitt smink och tandborste kvar typ, men det är hemma hos M.

Josie står i stallet och äter, färdig att åka, släpet är packat och står klart att rulla hem till Snällarna för övernattning där. Det blir en redigt tidig morgon i morgon! Det kommer bli så roligt med clinic igen!


Kom av mej

Egentligen håller jag på att packa inför att åka på clincen i Vastena i morgon, skulle bara pausa lite innan jag börjar packa till mej själv, men jag fastnade framför Dressyren på horse1.

Josie är i alla fall färdig packad. Med mat och allt, ska bara be pappa att laga min sadelbock, en mutter har lossnat. Sen ska jag packa ihop åt mej själv, är alltid så seg på det alltså. Vet precis vad jag ska packa till Josie, men aldrig vad jag ska packa ihop till mej själv, *suck*

fredag, maj 9

Nya naglar igen



Nya naglar inför säsongstarten, lite mer neutralt än de turkosa. Gillar ni nagellack?

posted from Bloggeroid

'But first let me take a selfie'


posted from Bloggeroid

Ambitiösa flickor

Eftersom jag planerar att inte skämma ut mej fullständigt i min showmanship-debut nästa torsdag så har jag och Josie övat på bägge mönstren, tre klasser men samma mönster i två av dom. Josie-Jo tycker det va roligare att äta upp dom överblivna konerna än att stå och se fin ut. Haha♥

Gårdagen

Tordagen slutade i 64 mil i passagerarsätet. Åkte med min fina i lastbilen tur och retur till Norrköping, för att få spendera lite tid tillsammans eftersom jag knappt kommer vara hemma alls hela nästa vecka, den tiden jag är hemma kommer jag bara irra runt som en yr höna och packa. Därför stod bloggen stilla igår, men nu kör vi igen!

Har precis avslutat frukosten och ska dricka en kopp kaffe till sen ska jag ut och rida en stund. Josie har fått två dagars vila och bara vara häst. Kan tänka mej att  hon behövde det nu när det blir en tuff vecka nästa vecka.

torsdag, maj 8

Lycka

Lycka är att vara borta hela dagen och komma hem till världens mest puss-sjuka häst som helst av allt skulle krypa upp i famnen på mej. :)

onsdag, maj 7

Listan prickas av

Shoppinglistan inför säsongen börjar kortas av nu!
Babyservetter- bra att ha för att torka runt ögon och mule samt att torka ut näsborrar.
En ny sax säsongen till ära.
Hårspray, jag lär mej av förra årets miss att bara ha en flaska- en i groomingbagen är ett måste sen en till när jag fixar håret.
Babyolja, till näsborrar/mule och runt ögonen för att få en mer clean look.
Två nya hårklämmor- till svansen när lössvansen ska i och när jag bandar mannen.

Ett måste!

Nått som borde finnas i alla hästars garderob enligt mej är ett sånt här fleece täcke från Horseware. Dom är helt super, tjock fleece som absorberar bort svett och fukt från hästen, helt klart mitt och Josies favorit täcke. Att det går hela vägen upp till öronen är ett stort plus, Josie som inte är så stor blir det till och med en liten luva på så det går att dra över öronen om jag inte knäpper översta spännet. Extra mysigt på ruggiga dagar!

Mål

Jag tycker väll att man i allt man gör så ska man ha ett mål, något som motiverar och driver att jobba hårt. Vad ska jag då ha för mål med bloggen...? Det hade ju nånstans vart lite roligt att verkligen ha en stor blogg och verkligen ha den som ett jobb/inkomstrelaterad sysselsättning, men frågan är; är mitt liv tillräckligt intressant, har jag tillräckligt mycket att skriva om, och två tusen andra frågor...?


Ingen julafton

Nähe, ingen julafton igår inte, håller väll tummarna för idag då. Kan nog ärligt säga att det har ALDRIG tagit såhär lång tid att få ett paket från detta företaget... Hmmm...

För övrigt är det pissregn idag igen, vi höres senare!

tisdag, maj 6

Vad gjorde jag idag....

... som jag inte gjorde igår, eller vad gjorde jag igår som jag inte gjorde idag???  Från att ha vart helt underbar igår så va Josie väldigt medelmåttig idag. Hmm, analysera mera... Hon va inte dum på nått sätt eller inte skötte sej, bara att hon va inte likadan som igår.

Så jaah, som ni förstår så är min dag lite sådär. Alla dagar när Josie inte är som hon brukar blir mitt humör lite dalande... blir så sjukt fundersam och analyserar hela tiden för att förstå varför det är si eller så.

Hur reagerar ni när era hästar inte är som dom brukar? Dom går inte dåligt, men inte heller bra. Ni känner att nått är fel, men ni kan inte sätta fingret på vad eller hur ni ska lösa det. 

Jaja, hoppas att det va dagsformen... Åkte till ridhuset idag eftersom det regnade, underlaget va just vattnat så det kanske va det hon reagerade över att det inte va som det brukade... 

Då kom det

Nu kom det, regnet, som jag räknat med ska komma i flera dagar nu...  inte mycket, men såpass mycket att gräset ser mycket grönare ut än vad det är, gruset har en mörkare ton och dammet är borta. 

Idag hoppas jag för övrigt att det ska vara lite julafton! :) Whoop!

måndag, maj 5

Vi ligger i

En effektiv dag här idag, har redan ridit tre gånger, två gånger basic-grejejr och en gång lite trail. Ska köra lite mer trail om en stund här. Sen kör vi lite back träning också. Känner oss riktigt duktiga idag!

Vad har ni gjort en dag som denna?

söndag, maj 4

Tidsfördriv

Namn:  Linda Hansson
Ålder: 23 år i september
Längd: typ 185
Sko-storlek: 42
Född: På BB? 
Bor: Utanför Brålanda
Gör just nu: Kollar på tv
_________________________________________________
Allmänna frågor
Nämn tre bra egenskaper om dig: Handlingskraftig, humoristisk och flexibel
Nämn tre mindre bra egenskaper om dig: Dåligt med tålamod, ibland lite för driven och målmedveten samt, kräsen  
_________________________________________________
Vad är du rädd för: Hmm... jag håller det för mej själv.
Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Att jag aldrig ger upp
Det roligaste jobbet du haft/har: Mitt jobb som studiepedagog, att kunna ge så mycket till nån annan var oerhört värdefullt för mej. 
Har du körkort och egen bil: Har sålt min bil.
När tog du ditt körkort: 2011 tror jag?
När grät du senast: Någon dag sen...
När skrattade du senast: Hela dagen idag, åt och med min underbara sambo.
Vem åt du mat med senast: Min familj
Vem sov du hos sist: Hemma, eller vadå?
Vem sov hos dig sist: Inte en aning.
Vad var du rädd för när du var liten: Oj, det va mycket det.
Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Statsminister
Hur många gånger har du besökt ett sjukhus där du själv varit patient: Många gånger. 
Värsta smärtan du råkat ut för: Oj, det kan jag inte förklara. Men nageltrång gör förbannat ont!
Har du någonsin sportat: Friidrottade och tävlings simmade förr. 
Någon du ser upp till: Många. 
Vad finns alltid i din handväska: Jag är dålig på det där med handväska. 
__________________________________________________________
Har du varit utomlands någon gång: Jojjomensan.
Vilken plats var finast: Det vette fasiken.
Största stad/städer du varit i: Oslo?
__________________________________________________________
Lite mer personliga frågor
Rökt: Mmm.
Snusat: Joohdå.
Druckit: Haha, jaah.
Har du piercing eller tatuering: Hahah, bara hål i öronen. Det roliga är att jag ville tatuera mej innan jag fyllde arton men fick inte för mamma, men efter jag fick bestämma själv har det inte vart av prioritet. 
Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: Som min M
Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: Det är väll inte jag rätt person att svar på. 
Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Jooh.
_________________________________________________________
Antingen eller frågor
Storstad eller landet:  Country girl
Hamburgare eller pizza: Pizza.
Kött eller fisk: Kött
Hund eller katt: Hund
Aftonbladet eller expressen: Expressen
McDonalds eller Max:  DONKEN
Sverige eller utlandet: Sverige
Sport eller nyheter: Nyheter
Hockey eller fotboll: Hockey
Ljushåriga eller mörkhåriga killar: yeahyeah
Sommar eller vinter:  Sommar
Vår eller höst: Vår
Flyg eller tåg: Likgiltig
Buss eller bil: BIL SÅKLART!

Träolja... NEJ Hovlack

Hav vart på Axevalla idag på kotävlingar och kollat... eller jaaah, jag har shoppat lite. Lagom intressant, tycker inte det var så hög klass på tävlingarna... Jaja, i alla fall.

Nu jäklar kan vi lacka som värsta lackerarna! Haha, flaskan till vänster gör hovarna svarta och den till höger är typ ett överlack som gör att lacken håller glansen hela tiden och att sand och sånt inte klibbar in i lacket. Fiiiiint bliiiiit det! *blink*




Enveten som jag är

Med facit i hand är jag glad att jag är så enveten som jag är... För lite mer än ett år sen stod jag där och velade hurvida jag skulle köpa en eller två sadlar, en show och en träning, eller bara en show.  Det slutade i det första alternativet.
Vilket jag med facit i han är glad för, jag hade dött lite om min showsadel sett ut som min träningssadel gör idag. Blå-svarta märken efter mina ben(jeans som färgar av sej). Kameran gör det lite mildare dock så det ser inte så farligt ut som det är. Men det är juh meningen, att jag skulle kunna använda denna sadeln utan att behöva tänka på att vara rädd om den. Jag kan ha den ut och in ur bilen tjugosju gånger på en dag, kan lasta Josie och åka till ridhuset, Josie kan ha den i boxen utan att jag behöver vara rädd att det ska bli märken på sadeln fall hon går mot väggen. 

Jag är nöjd med att jag va så enveten och absolut skulle ha två sadlar!

lördag, maj 3

Duktig ponny!

Som Josie känns idag vill jag att hon ska kännas tills vi åker till Danmark, igår va hon lite lat och lyfter inte bröstkorgen riktigt så mycket som jag vill, men idag va det mycket bättre! Hon tänker så slow att gränsen när jag kramar henne för att samla i jogen är hårfin. Galoppen känns verkligen awsome!

Två gånger i sadeln idag igen och sen ett backpass, sen hade jag tänkt rida lite trail ' i eftermiddag' men klockan va juh typ redan snart tre. Haha, noll koll på klockan här.
Backa,backa,backa 

fredag, maj 2

Om 14 dagar

Om exakt fjorton dagar är jag i Danmark och har gjort den första tävlingsdagen för denna säsongen. Jag och Josie har debiterat i Showmanship och är antagligen jättetrötta, i alla fall jag. Jag är sååååå taggad! Jag hoppas verkligen på en säsong som är minst lika bra som 2013, jag tror verkligen den kommer bli ännu bättre.

Skillnaden i år jämfört med förra året är ju absolut att jag känner min häst bättre och vi har ridit ihop oss. Sen vet jag bättre när och hur jag ska korrigera henne och framför allt sätta henne där jag vill ha henne. Jag har dessutom lärt mej hur jag ska rida fram henne och preparera henne på tävlingsplatsen för att hon ska prestera som bäst när det väl gäller. Slarvar jag får jag en häst som är på bogarna och krasst sagt går som en potta skit, (även om han är en av dom bättre pottorna med skit. ;)) Longerar jag ordentligt, rider mina 3-4 gånger innan klass, så har jag min högpresterande häst. Sen jag köpte Josie slutade tävlingar vara en semester för det är banne mej ett heltidsjobb. *smile* 

Första gången vi showar jag och Josie. 

Effektiv dag!

Det har vart en effektiv dag trots att jag va dödstrött idag och sov ända till tjugo i nio! Var ärligt talat lite chockad över mej själv, kan ju aldrig sova mer än till sju, halv åtta annars. I alla fall, började med att fixa min groomingbag, plocka i ordning den för att se vad jag behöver införskaffa nytt och mer av till säsongen, den blev en liten lista kan jag säga.

Sen fick vi alla få igång ridbanan hemma här så vi inte behöver åka till ridhuset VARJE dag, nu när det är fint väder känns det lite tråkigt att behöva rida inne jämt. Hästarna har ju gått på ridbanan hela vintern så det va rätt till trampat på vissa ställen, men fram med harven och harvat upp så det mjuknade lite. Sen sladdade jag också så det blev plant och fint. 

Premiärrida fick jag ju göra såklart också. Två gånger idag och ett back-pass. Känns rätt effektivt! Whoop whoop! 

Nu taggar vi och slipar för att rida för Mark igen om en och en halv vecka!

torsdag, maj 1

Förberedelserna är igång

Tävling medför en massa inköp runt om, ska ta och gå igenom min groomingbag, bland annat, i morgon för att se vad som mer behöver införskaffas. Två saker jag kan säga på rak arm är nytt hovlack och glansspray till hovarna också, (måste ha grej nu när vi ska sms:a juh!)




Ytterligare ett paket är redan på väg hem till mej, ni får se vad det är när det har anlänt. 

Sista minuten-tjejjen

Är det nått jag är värdelös på så är det att skicka in mina anmälningar till tävling med god marginal, jag sitter alltid där sista dagen, eller dagen innan sista dagen. I alla fall, nu är den inne. Anmälan till Harmony Celebration. Det slutade i tre Showmanshipar, vi går ut hårt för detta nu, en trail och tre pleasure. Ev. lägger jag till halter, får se hur josie ser ut när vi kommer fram till Danmark. hon tunnar av lit lätt när man åker lite längre även om hon i grund och botten har ett gott hull.

Det kommer bli toppen detta!Vilka ska dit?