torsdag, mars 31

Inte så fräsch

Usch vilken slitsam dag... Den där veckan all kvinnor berikas med en gång i månaden är verkligen jobbig för mej denna veckan. Har en molande känsla i nedre magen som gör mej riktigt illamående. Usch! Det kan kvitta...

Skoldagen har varit väldigt intressant. Geodetisk mätningsteknik verkar superspännande. I morgon är det ytterligare en heldag med detta nya ämnet. Hoppas jag mår bättre då.

Jag har under eftermiddagen hämtat mina böcker och varit hos Josie. Nala var ute när jag kom till Gestad. Hon blev helt extas och om hon inte hade vägt 65-70 kilo så hade hon hoppat upp i knät på mej. Lilla Vovvan♥ Egentligen vill hon bo mera här och mysa i sin biabädd, men det funkar inte när jag går i skolan hela dagen och M jobbar minst lika länge.

Josie hade fart runt i hagen som en dåre antagligen så hon hade lera långt upp på magen. Fram med slangen och spola benen under magen jaah. Det tog en stund att få bort all lera. Eftersom jag är halvhängig så red jag inget idag.

Nu blir det slapp i soffan framför FF6. Vi hörs i morgon!  

Får iväg här

God morgon! Det har varit att gör här på morgonen, eftersom jag är i skolan hela dagen och åker direkt hem till Josie efteråt så tog jag morgonen till att göra middag. Så det finns färdigt tills ikväll.

Jag ska måla färdig naglarna sen drar jag ner till skolan för att gå på första föreläsningen i geodetisk mätteknik.

Ha en bra dag allihopa!

onsdag, mars 30

Blöt promenad

Ni vet när man respekterar någon och ser upp till den lite för att den är en människa som är väl omnämnd i branschen och liksom kan sin sak? Om denna människan någongång skulle uttrycka sej om din älskade häst? Dessutom uttrycka sej positivt? Ni vet hur vilken känsla av lycka det är och hur man växer ungefär en meter? Precis så va det igår kväll. Det hände lite grejjer här just nu som jag inte delar med mej av än, men denna välrespekterade människan uttryckte sej väldigt positivt om Josie. Gissa om jag blev stolt över min lilla donna då, gissa om jag växte en meter, MINST! Happiness deluxe.

Kärlek♥
Vi tog, som jag sa tidigare idag, en promenad imorse, jag och min tjejkompis Josie. Vi hade tur, en stund... När vi stövlade iväg så var det strålande sol och uppehåll. När vi gick hem öste regnet ner och solen lös med sin frånvaro. *suck* Josie gick, eller nej, jag drog henne praktiskt taget efter mej hem, på tvären. Hon avskydde mej nog lite för jag släpade runt på henne ute i regnet.

Eftersom jag var lite naiv och inte täckade henne för våran promenad så vart hon dyngsur när vi kom tillbaka till stallet. På med ylletäcket och sen fick hon stå inne och torka. Det går säkert, men jag är strängt emot att slänga på en blöt/svettig häst en utetäcke och kasta ut den i hagen. Jag gör bara inte så! Josie fick alltså stå inne och mysa efter jag mockat och gjort fint i hennes box. Eftersom det ännu regnade ute så misstyckte hon garanterat inte.

Sen drog jag till skolan. Eftermiddagen har spenderats i läran om fastighetsrätt, spännande. Ett sms kom här för en stund sen att mina försenade böcker kommit dessutom. Men dom ligger i Brålanda och jag åker inte extra dit upp för att hämta dom. Det får bli i morgon helt enkelt. Nu väntar jag på att M ska komma hem så sa vi klyva ved. Mindre kul, men sånt som måste göras....

Onsdag

God morgon! Hur mår ni? Själv mår jag fint idag, sitter i skrivande stund och dricker det sista på min frukostkaffe. Jag ska så fort den är slut gå ut i stallet och istället för att rida idag ska jag ta en promenad med Josie. Vädret är lite ostadigt så vi håller tummarna för att det ska vara uppehåll under tiden jag är ute.

Klockan ett börjar andra föreläsningen i fastighetsrätt så innan dess ska jag hunnit mocka och göra klart i stallet. Nu måste jag sätta fart!

tisdag, mars 29

Pizzamiddag

Jag tror jag kommer gilla den nya kursen, fastighetsrätt. Av introduktionen idag så verkar det vara min typ av kurs liksom. Det är ju nu det börjar liksom, det riktiga "lantmätiga", innan har det ju bara varit massa ingenjörskurser. I'm exited!

Efter skolan gasade jag hem till Josie för att hinna rida innan regnet skulle komma. Jag jobbade med dom bommar som låg framme och fick idag upptäcka att min häst är mer eller mindre svårstyrd i lopen. Splendid! Då har vi något specifikt att jobba med. På en clinic för Nina förra året la hon upp en jättebra "labyrint" som jag ska lägga upp hemma. Den hjälper till jättemycket  i detta med att verkligen precisions svänga. Josie är verkligen en häst som kan vända på en femöring med nästintill obefintliga hjälper så det märktes verkligen idag att jag behöver "tuna up" henne i neckreiningen när det kommer till galoppen.
Älskar denna bilden, jag och Josie har "alltid" ett perfekt yttre,
Men detta är vilka vi egentligen är två små pajasar. *blink*
Nu blir det hemmagjord pizza och sen lite NSBA-jobb. Eftersom mina skolböcker inte kom idag så tar jag kvällen i akt till att skicka ut lite sponsormejl. Vill just du och ditt företag, eller kanske du själv som privatperson sponsra till våran show NSBA Scandinavia Celebration i juni så hör av er! mosmokincookiebar@hotmail.com

Tisdag och nystart

Dåså, tisdagen den 29 mars betyder nystart; en ny läsperiod börjar med nya kurser. Spännande! Fastighetsrätt och geodetisk mätteknik, give me all you got.

Jag ska i skrivande stund bege mej mot skolan med ett stopp på maxi på vägen. Jag har inga block att skriva i så det behövs införskaffas. Sedan kör vi fastighetsrätt i ett par timmar innan jag viger eftermiddagen åt Josie.

Vi hörs senare

måndag, mars 28

Speachless

Alltså, jag börjar nog bli tjatig men Josie, den där hästen, hon är bannemej helt otrolig! Vilket pass hon bjöd på idag; supermjuk och fin. Perfekt mellan mina ben och så påverkbar. Hon ger just nu en otrolig ridkänsla och jag får tygla mej för att inte rida mer, mer, mer. Hon är verkligen helt fantastisk just nu. Min plan för i morgon är att slänga ut lite bommar för att inte tråka ut henne. När hon jobbar så sjukt bra on the ground så tror jag det är ett bra tänk att låta henne fundera på lite bommar.

Påsken är typ över och i morgon börjar den nya läsperioden. På ett sätt vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Det har vart skönt med ledigt, jag börjar bli lite rastlös men samtidigt hade jag gärna tackat ja till ytterligare en vecka ledigt.

Jag ska plocka i ordning hemma lite, sen är det middag hos några kompisar.

söndag, mars 27

Grå påskdag

Hej på er! Hur mår ni? Vet ni jag sov ända till halv tio, sommartid, idag! Det blev en väldigt uppskattad sovmorgon. Jag har alltid väldigt svårt att sova på morgonen så det är med sovmorgon det är inte ofta det händer. Men när det händer, då är det skönt. Men den där känslan av att inte redan ha tagit tag i dagen när jag slår upp ögonen infinner sej snabbt. Upp och iväg...

Jag och M åt lite frukost tillsammans och bläddrade i reklambroschyrer på stallinredning. Myspys, mycket tankar och frågor. Projektering, projektering, projektering... Jag sitter nu och ska äta lunch med familjen. Trots den sena morgonen så är Josie redan riden och hennes box är mockad. Som vanligt numera bjöd Josie på ett fint pass! Har jag sagt att jag älskar den där hästen?♥

lördag, mars 26

Pysselafton

Hela dagen har ägnats åt massa pysslande. Efter stallet var färdigt mockade jag lite hundgårdar, schamponerade Nala och klippte klor. Snäckan fick klippta klor hon också, efter många om och men.

Hämtade Josie från hagen och skulle skölja av benen, svansen råkade bli schamponerad den också. Super äcklig vart den och lång dessutom. Jag blev lite stressad när Josie backade ett steg och ställde sej på den... Det var nog klokt att klippa av den en bit, en ganska rejäl bit...
Har longerat Josie lite också, skönt för henne att göra av mej lite energi. Dock skulle jag sladdat efter för när hon gasade på något varv så var det ju mer eller mindre en potatisåker efter.

En jäklig effektiv påskafton måste jag säga!

Härlig morgon!

Klockan tio igår gick jag och la mej efter den där nya serien på fyra, perfekta familjen? Haha komiskt påhitt! Ögonen slöts ungefär i samma stund som jag lagt huvudet på kudden. Jag har verkligen sovit som en gris hela natten, gissa om jag var trött eller? Det hr vart tufft med mycket att bolla runt de senaste veckorna. Nu ska det blir skönt att kunna andas ut lite och samla energi för en ny kraftansträngning.
Att kliva utanför dörren i morse , ut i den friska vårluften, vilken underbar känsla! Det kändes så skönt att veta att jag har en helt oplanerad dag. Där jag faktiskt kan göra vad jag själv vill. Jag klev ju upp redan strax efter sju och åkte hem till Josie, för att jag vill. Att öppna stalldörren och se fyra huvuden som tittar på mej men förväntan i blicken, frukost. En speciell känsla av att känna sej behövd det där, den där känslan som aldrig känns jobbig. När andra människor behöver mej kan det ibland kännas lite betungande. Men att Josie och dom andra hästarna behöver mej, det är en hela annan känsla. Det som inte var så euforiskt var när jag kollade in i Josies box, undrar vilken modell till elvisp hon uppdaterat sej till? 5.0? Fasen av där såg ut, det kommer ta en stund att reda upp.
Vet ni, nu ska jag äta min frukost och sen mysa runt denna påskafton. Vad gör ni idag?

fredag, mars 25

Utcheckning

Vilken dag, jag är helt jäkla slut! Fötterna värkte på vägen hem så jag viste inte vart jag skulle ta vägen. Därför är det just nu riktigt skönt att kunna mysa i soffan med fötterna på bordet. Jag borde ätit nått riktigt, men det slutade i lite ost, kex och charkisar. Mmmmmh...

Återigen så är jag besviken på mässan. Där finns inga större mässklipp och det är fanimej snordyrt egentligen! Jag gick ut med två påsar, en med reklam broschyrer och en med en Fior da Liso-skjorta som jag kollar på länge och velat ha men dom har kostat en förmögenhet, nu va dom på halva priset.

Det bästa på dagen var väll att jag förhandlat ner premien på Josies försäkring utan att ändra nått i upplägget. Jäkligt nice!

Nu ska jag checka ut för idag. Vi hörs i morgon!

Långfredag i Göteborg!

Jag sitter ni i soffan och väntar på mamma och Nattis. Vi ska spendera dagen i Göteborg  på mässan. Jag ska ha ett möte för NSBA och bara mysa runt och kolla på massa grejjer. Som student så är ju inte shoppingkontot så stort tyvärr. Vi hörs!

torsdag, mars 24

Gör det själv då!

Detta klippet har florerat lite på Facebook det senaste, jag såg det i måndags första gången. Det var publicerat som måndagsinspiration. On point, inspo it is! Detta är en ritt som nu är rekordhållare i trailscoren på congress genom tiderna. Otroliga 241.5 poäng!!!

Men som vanligt så kvittar det hur jäkla bra man är så är det alltid fel och jag blir så satans förbannad. Kommentarerna har gått som följande; huvudet är för lågt, hästen ser lobotomerad ut, to slow crippled lope, bla bla bla. Jag blir redigt förbannad, ärligt talat!

Jag har alltid blivit lärd att har du inget snällt att säga så säg inget alls... Okej, jag kanske inte alltid lever upp till det, men jag försöker. Lite så känner jag i skrivande stund; har du inget snällt att säga, håll käften! Behåll dina kommentarer för dej själv för det blir inte bättre än såhär. Ritten är fenomenal! Fullständig kontroll och samspel mellan häst och ryttare.

När du gör det bättre; med mer kontroll, bättre samspel, högre score och i en galopp i samma tempo som en tidshoppningshäst; då, MEN FÖRST DÅ, kan du få uttrycka dej. Inte före dess.

It doesn't get better than this!

Workin´nine to five

Det ser ut att bli ytterligare en underbar dag vädermässigt. Det känns nästan lite tragiskt att jag ska jobba när det är första "skollediga" dagen när solen skiner så. Jag hade kunnat parkera mej i en stol i solväggen och bara suttit där hela dagen och sugit i mej D-vitamin. Men det hinns inte, jag ska försöka mej på det där att håva in lite pengar också.
Kvällen ska vigas åt ägg och sillsexa med LRF. Förra året va en hitt, hoppas det blir lika bra i år! Alltså ytterligare en dag som är full proppad. Nu får jag slänga på lite smink och borsta bisserna så jag ser ut som folk.

Jag planerar ett tidsinställt till senare idag; Linda säger ifrån!

onsdag, mars 23

Lättnad

Att kliva ut ur tentasalen och känna att jag gjort mitt bästa -oslagbar känsla! Nu hoppas jag verkligen att denna perioden är över och att jag har roddat detta i hamn.

Nu då? Ja det ska jag tala om, soffan är min vän ikväll! Kycklingen står i ugnen när det börjar närma sej klart ska jag koka ihop ris och lite sås. Sen blir det middag. Jag hade g hellre ätit ute ikväll, men som en fattig student med status illikvid tills imorgon så fick det bli middag hemma. Det blir nog fint det också.

Jag lejde bort Josie till mamma idag. Jag visste inte hur jag skulle känna mej efter tentan så kände att det va bra att förbereda så. Med tanke på hur slut jag är nu va det nog bäst. Jag är ganska utpumpad på energi och behöver ladda upp inför en dags jobb i morgon. Det är fullt ös hela tiden i Linda Hanssons liv.

Pink dreams

Hur kär blir man inte?!?!? Bilderna är "ärligt stulna" härifrån!


Tentamorgon!

Jag ska idag skriva min första eftermiddags-tentamen. Det ska bli intressant att se hur det går. Jag minns inte att jag någonsin skrivit ett prov på eftermiddagen innan. Kanske i grundskolan nångång.

Solen skiner och det bäddar för en underbart fin dag, molnfritt. Men det hjälps icke, min plan är att bläddra lite i mina böcker under förmiddagen. Inte råplugga men bläddra och strukturera lite grann bland mina flikar i lagboken. Klockan ett kliver jag in i tentasalen och sätter mej ner för resten av eftermiddagen. Avsatt tid är fem timmar.

Jag stämde av svaren som släpptes i måndags till statistiktentan till vad jag hade svaret och med det så ska jag ha klarat statistiken, vilket känns awsome. Jag har haft lite ångest för den, men när allt väl kom till kritan har jag faktiskt förstått det där med statistik. Typish. Jag hoppas att jag ska skriva godkänt på juridiken idag också. Jag behöver ha halv pott gör att få G. Denna läsperioden har varit lite av en pärs för mej, motivationen har trutit både en och två gånger. En stund va jag inne på att ta ett break faktiskt. Men jag har hängt kvar. Att få skriva ett G idag hade verkligen varit super skönt, att få ett avslut på en jobbig period utan att ha något som hänger efter mej in i nästa period där schemat har släppts och kommer vara riktigt saftigt!     

Nääe, vet ni nu måste jag börja bläddra i boken.Vi hörs säkert lite senare!

tisdag, mars 22

Är det inte det ena så är det de andra....

Mitt bloggande uteblev igår, jag orkade helt enkelt inte när jag kom hem sent. Har jag ingen ork blir det ändå inget vettigt skrevet känner jag. Better to not!
Som jag sa igår morse så spenderades hela dagen i skolan, jag gasade hem till Josie på eftermiddag. Jag velade rätt mycket om jag skulle rida eller inte... till slut sadlade jag och gick ner på ridbanan. VAD FAN STÅR DÅ EN BIT BORT?!?!?! JOOOH DEN DÄR JÄKLA ÄLGEN! Josie spärrade upp näsborrarna och blåste massor. *suck* Jag övervägde att bara vända och gå till stallet igen. Men gick ett par varv på ridbanan och hon lugnade ner sej lite mer för varje varv. Det där med att skritta fram när jag satt upp visste jag redan när jag ledde henne att jag kunde glömma. Jag skulle behöva jobba henne direkt från det att jag satt upp. Ledde några extra varv och satt upp sen. Joggade henne intensivt i pivoterna, fram och tillbaka. Det bästa är att hålla hennes hjärna väldigt upptagen när hon har det modet. Efter en stund lämnade älgen gärdet för en sväng i skogen, då slappnade Josie av och jag kunde släppa ut henne på lite raka spår. Shit va fin hon var!

Förmiddagen idag har ägnats åt familjeangelägenheter. När det var över, åkte jag upp till Josie. Nattis hade ridit henne en liten stund på förmiddagen för hon hade ridabstinens men det hade inte gått så bra tydligen. Jag hämtade Josie från hagen och sadlade upp henne. Skrittade fram och värmde upp. Joggade i pivoter och släppte ut på raka spår i jog. galet vad min häst är amazing! Ännu mer amazing blev hon när jag bad henne fatta galopp och Josie bara lopar precis som hon gjorde innan dom stängde ridhusen för kvarka. Liksom tre veckors ofrivillig vila och Josie bara levererar! Den hästen är verkligen guld.♥ Jag älskar henne nått så pass!

Nu ska jag sätta mej och ta tag i juridikstudier, tenta imorgon. Vi hörs!

måndag, mars 21

Fröken Älg

God morgon! Jag insåg igår kväll när jag fällde upp min dator att morgoninlägget jag skrivit inte hade publicerats... Knasigt, jag är helt säker på att jag tryckte på publicera. Jaja, gårdagen spenderades i skolan. Juridik för hela slanten. Vilket också är dagens mission.

Jag åkte hem till Josie igår eftermiddag och tänkte jag skulle rida. Men det kunde jag lägga ner... En superstissig Josie är inget skoj att jobba med. Anledningen? Jooh Fröken Älg var lite väl närgången hemma.
Som ni ser så är hon nästintill tam. Jag stod inte många meter ifrån henne när jag tog detta kortet. Jag hade nog kunnat gå närmre utan att hon flyttat sej men jag vågade inte i fall hon skulle känna sej trängd och gå till attack. Angående Josie så va det bara att ta in henne från hagen och ställa henne i boxen så hon kunde lugna ner sej. Idag hoppas vi att fröken Älg kan hålla sej någon annanstans än i hörnstolpen på Josies hage!

lördag, mars 19

*låååång utandning*

God kväll! Vilken dag, det har varit fullt upp hela dagen, från morgon till kväll. Först jobb, sen mötte jag upp Mamma och Mormor för en lunch på Överby. Käkade fläskfilé med duchessé potatis, sååååå gott!
Jag kom upp till stallet mycket senare än jag tänkt så jag hann inte med bägge hästarna som jag hade planerat. Men jag satt upp i sadeln igen idag! En lite stissig Josie, men så länge jag höll hennes hjärna ockuperad med arbete så höll hon sej i skinnet. Pivoter i trav åt olika håll, lite rakt, nya pivoter åt olika håll. Jag älskar lite det upplägget, inte bara håller det Josies hjärna upptagen och slipar hennes uppmärksamhet, det gymnastiserar riktigt ordentligt. En väldigt nyttig övning för Josie alltså. Jag tycker i alla fall min lilla tjej gjorde ett superjobb idag.

Jag har lämnat Markus hos några kompisar, jag skulle vart med, men jag orkar het enkelt inte. Jag är helt slut just nu.... Därför blir det en väldigt lugn kväll i soffan för mej själv. I morgon blir det studiesöndag. Juridiktenta på onsdag.         

Lördagsjobb

God morgon allihopa! Lyser solen på er också? Jag vaknade i morse av att solen lös in genom fönstret rakt på mej, vilket underbart sätt att vakna upp på! Jag har redan ätit frukost och just målat naglarna. Livet känns lite lyxigare med snygga naglar helt enkelt.

Jag ska snart åka iväg och jobba några timmar.  Efter jobbet åker jag och Nala upp till Gestad för att spendera eftermiddagen i stallet med Josie och Sockan. Perfekt eftermiddag i mina ögon!

Jag har några tankar på "Linda tycker-inlägg" som jag ska försöka få skrivit också. Men för mej krävs ett visst mood, en viss sinnesstämning för att kunna få ut mina tankar i rätt ord. Det har inte riktigt infunnit sej.
Jag möttes av en djupt sovande vovve i morse, finaste Nalisen♥
Hon älskar verkligen sin biabädd.

fredag, mars 18

One down, one to go

Efter en natt med riktigt pissig sömn så va det bara att kliva upp i morse och börja preparera mej för tenta. Jag gjorde som för mattetentan tidigare; jag skrev en gammal tenta på morgonen för att komma in i modet. Sedan va det bara att pumpa upptempo musik i bilen på vägen ner till skolan.

Skrev min tenta och jag tror det har gått bra. Kändes inte som jag hade problem någonstans i första delen. SKÖNT! Efter tentan tog jag eftermiddagen i akt åt familjeangelägenheter. Strax efter fyra landade jag hemma då vigdes lite tid åt Sockan. Lite tömkörning och sånt. Sockan är superduktig och jobbar på bra. Kvällen ägnas åt middag med familjen.

Vi hörs!

torsdag, mars 17

Inspokick mellan tentorna

Ni ska veta att jag ibland funderar på varför jag håller på med detta, sitta här och plugga när jag kunde tjäna pengar istället för att leva på ett existensminimum(lång och studiebidrag). Då kollar jag på lite klipp på Youtube och så blir det liiiite bättre.
 
 
Så luta er tillbaka och njuta av worldshow-perfection.
 

Dan för tenta

God morgon! Mår ni bra? Jag vaknade med världens huvudvärk i morse så jag låg kvar i sängen och halvsov en stund till. Markus öppnade fönstret så den friska vårluften kunde komma in i sovrummet, men inte ens det hjälpte mej... Till slut så gick jag upp och tryckte i mej piller. Nu sitter jag hos mamma och äter frukost med henne. Jag kan inte avgöra om det är tenta-huvudvärk eller om jag faktiskt håller på att bli sjuk. Jaja, jag har tyvärr inte tid att ta så mycket hänsyn till det.

Idag är sista dagen innan statistiktenta. Jag planerar faktiskt att inte överplugga. Jag känner att jag har koll typish. Jag tänker att jag ska räkna igenom två tentor jag redan gjort och strukturera lite bland mina flikar i böckerna och sen är det klart.

Vi hörs senare!

onsdag, mars 16

Suger solens sista strålar

Efter en tentaplugg-dag i skolan så skyndade jag hem till Josie och hämtade henne i hagen så fort jag bytt kläder. Slet av täcket och bytte grimma, sen stövlade vi iväg på en promenad. Josie var superpigg och var som en torped i snöret till en början. Efter ett par hundra meter blev jag lite trött på henne så jag backade upp henne lite, sen skötte hon sej fint. Det finns väll inget värre än en häst som man får dra efter sej eller en häst som drar dej efter sej. Vi sög tillsammans i oss solens sista strålar. ♥ Skönt!
Nu blir det middag, vi hörs kanske senare!

Confession to make

Jag har ett erkännande; jag va så jäkla trött när klockan ringde halv sex i morse att jag ställde om den till halv sju och slopade gymmet. Jag bara orkade inte idag helt enkelt. Istället sitter jag ännu hemma och äter frukost i lugn och ro. Med facit i hand va det nog bra för nästan är snorig också.

God morgon!  Jag hoppas ni har en fin dag framför er. Jag ska om en stund åka ner till skolan och möta upp en studiekamrat för statistikstudier. Tentaplugg!

Efter skolan tänker jag åka till stallet och promenera med Josie. Har vi tur så har väll solen hunnit titt fram också då för här är just nu bara disigt.
Gårdagskvällen spenderades i stallet med mamma och valparna. Jag mockade och fixade i ordning för Josie som rört runt som en gris verkligen. Men fint blev det, jag hade handlat nytt spånpellets på vägen hem så påfyllning vart det här. Jag tycket verkligen om att strö med pelletsen. En hink vatten på och det expanderar till det dubbla. Jag upplever som att det ligger mer stilla än vanligt spån och är otroligt lättmockat.

Vi hörs senare!

tisdag, mars 15

Inget tryck och kassa kundvagnar!

Hallihallå! Hur mår ni? Jag mår toppen idag, men igår va en ganska beige-dag. Det började med att jag va på gymmet och tränade. Jag brukar alltid ha väldigt mycket tryck och vara på liksom, men inte igår. Jag hade inget tryck överhuvudtaget. Det kändes som det passet kunde kvitta verkligen, men....
Efter gymmet drog jag till jobbet och stretade på där hela dagen, det gick bra som tur var. Efter jobbet så åkte jag och handlade. Vet ni vad jag avskyr mest i hela världen när jag handlar? KASSA J*VLA KUNDVAGNAR! Det fanns hur många kundvagnar som helst i skjulet, men jag lyckas ta den sämsta av dom alla. Gamla hjul och skitseg att putta framför mej....

När jag sen kom hem så behövde jag begrava mej i böckerna för resten av kvällen. Jag lejde bort Josie till mamma igår så jag verkligen kunde koncentrera mej på skolan. Fokus. Jag satt ett par timmar i böckerna innan hjärnan sa ifrån och jag gick och la mej, utmattad efter dagens bravader.

Idag så gick jag upp samma tid som vanligt men gymmet fick stå tillbaka för studierna. Klockan sex i morse satt jag i juridikböckerna och läste, antecknade och läste lite mera. Jag hann läsa igenom en del så skulle ha avverkats till dagens juridikföreläsning. Eftermiddagen har vigts åt statistikrepetition och gamla tentor. Jag känner ändå att jag har relativ koll på det där med statistik. Därför ska jag när jag ätit middag gasa hem till Josie och spendera kvällen med henne. Min finaste prinsessa!♥

söndag, mars 13

Sannolikheter blandas med förvaltningsbeslut

Tror ni jag är slut i hjärnan nu eller? Jag har suttit hela dagen med undantag för lunch och en kort promenad i böckerna. Ja sen vi hördes sist....

Nu ger jag upp för idag, eller för en stund. Jag kanske får feeling efter middagen... Vem vet. Nu är jag bara supersugen på mat, potatisgratäng och kassler. Yummie!

Som ni märker är inte bloggen så hästig as we speak, men det beror helt enkelt på att jag får prioritera skolan lite och så. Sen är juh snön helt värdelös! Hoppas den töar bort fort nu.

Söndag

Eftersom jag redan varit i stallet hos Josie så står nu studier på tapeten för resten av dagen. Jag vet inte riktigt om jag jublar. Haha. Men det måste göras, veckan som kommer blir rätt så saftig med tentaplugg och jobb så det krävs full fokus idag helt enkelt. Vi hörs igen!

lördag, mars 12

Vad ska man säga?

Hoppas ni alla där ute har en toppenfin lördag! Vad gör ni förresten? Jag hade gärna vetat vilka ni, mina läsare, är och vad ni gör om dagarna? Jag delar av mej till er så nu får ni dela med er till mej! *blink*

Jag sov tills jag vaknade i morse, vilket va vid sju.... skräll liksom! Med en goooe träningsvärk i benen eftergårdagens gympass. Men nog om mitt uppvaknande. Jag skuttade upp och plockade ihop mina grejer, datorn och statistikböckerna, sen gasade jag och Nala hem till stallet.

Jag har mockat och gjort fint för Josie, Sockan och Bea. En av våra tvättmaskiner har gett upp lite, så jag har städat i tvättstugan också, då det ska komma en kille och kolla på den i morgon. Det är ju bra om han kan ta sej fram bland alla täcken och bröte som ligger på kö för att tvättas. Jag och Nattis har också kört in nytt gräs. Det har varit fullt ös hela förmiddagen. Jag borde satt mej med statistiken för länge sen, men jag ville kika in här och säga hej till er. Jag vet ju att det finns vissa av er som läser här varje dag, jag antar att jag gjorde er lite besvikna igår när jag inte uppdaterade alls.
Tiden igår räckte inte riktigt till för att skriva här. Åe andra sidan hade jag inte så mycket att berätta heller. Jag var på jobbet hela dagen, nio till fem. Jag trivs verkligen superbra där. Har jag sagt vart jag jobbar nu mera? Hursom, efter jobbet svängde jag inom mej och Markus och bytte till stallkläder innan jag for till stallet. Efter som M skulle ut igår så blev jag hela kvällen hos mamma och pappa. Gårdagens middag var pommes, elefantöra och Jensen Bofhaus-pepparsås. SÅÅÅÅÅ GOTT! Efter middagen så gick jag ut i stallet och myste med Josie. Först mockning och det vanliga fixet, sen gick jag över Josie med massageapparaten. Nöjd ponnie! När jag masserade henne uppe i nacken så böjde hon huvudet mot mej verkade precis som hon sa, mera massage mamma! Gulleponny.♥

Nej vet ni, nu får det bli statistik!

torsdag, mars 10

Solig promenad

Galet vad jag kände mej svag på gymmet i morse, det kändes verkligen att jag inte varit där på ett par dagar. Men det hjälptes inte, jag kämpade på! Jag stack från skolan strax efter två och åkte hem till Josie. Jag och mamma tog Josie och Yoggi och gick på en promenad i solskenet. Underbart vilket vårväder!♥
Nu ska jag ta tag i lite statistik plugg, i morgon väntar jobb. Men som vanligt börjar jag dagen på gymmet. Vi hörs! 

onsdag, mars 9

God kväll!

Hej allihopa! Hur mår ni? Jag ä helt slut efter två dagars clinic! As we speak ligger jag i soffan och tar igen mej. Helst hade jag velat ligga i ett varmt bad, men huset mitt har viss avsaknad av badkar... *suck*

Sockan har i alla fall skött sej jättebra idag! Som jag trodde hade hon ett helt annat mindset idag. I slutet på sista passet fick jag köra lite igen och fick beröm för min skillade tömkörningsteknik. Jag har ju kört Josie en hel del så är ju inte direkt ny på det, men det är ju alltid lite annorlunda att köra en ung oerfaren häst. 
Planen för i morgon är att först sticka till gymmet. Jag har inte varit där sen i fredags förra veckan. Jag hade lite ont i halsen i söndags så jag skippade gymmet i måndags för att vara på den säkra sidan. Nu när jag vart på clinic har det inte riktigt passat. Men i morgon är det back to basic. Efter gymmet väntar en lång dag i skolan med både juridik och statistik.

Vad har ni gjort idag?

Det pepp-människor aldrig pratar om...

För ett tag sen var jag på föreläsning, jag gissar att alla hästmänniskor, på ett eller annat sätt, har hört talas om Ryttarinspiration på Facebook. Underbara Johanna var här i Vänersborg och föreläste, superkul och jätteintressant. Allt hon sa va bara så sant. Allt handlar om vad du säger åt din hjärna att tänka och ALLT börjar med en tanke. Fortsatt pratade hon om mål-trappan och vad man faktiskt va tvungen att göra för att ta sej dit, till målet. Åter igen så sant! Allt för att "skaffa sej" mentala förutsättningar.
Vad hon inte pratade om, hon eller någon annan pepp-föreläsare heller för den delen, är hur man löser dom ekonomiska förutsättningarna. Eller man kanske snarare ska kalla det dom ekonomiska käpparna. Jag har full koll på hur jag ska ta mej dit jag vill, vad jag måste göra, hur jag måste träna och bla bla bla. Det som alltid sätter käppar i mitt hjul och stannar upp mej i min satsning är att jag aldrig har ekonomiska resurser. Varför pratar ingen om det? Varför pratar ingen om hur man tar sej fram utan att ha ett konto med fler siffror än ett mobilnummer, på riktigt?!?!  
"Jobba hårdare" - inte får jag dubbelt betalt för att jag jobbar som ett svin under dom åtta timmar jag är på jobbet. Chefen ger mej knappast dubbel lön för att jag jobbar för två liksom. Han smilar över att jag håvar in pengar i hans företag och gnäller när jag sen blir sjukskriven av utmattning. Hans ekonomi ska ju också gå ihop, eller hur?
"Jobba mer"- hur ska jag möjligt få ihop mitt dygn om jag ska jobba två heltider. Hur ska jag dessutom orka jobba två heltider och sen lägga full fokus på min satsning....?

Jag vet inte, men för mej är det inga mentala käppar som sätter stopp i mitt hjul för att ta mej dit jag vill, bara ekonomiska pinnar. I folkmun hörs ofta att ridningen är en kapitalist-sport, en sport för folk med mycket pengar. Agree to disagree! För att lulla runt i skogen på en gatukorsning så kostar det inte så ofantligt mycket pengar. Men för att tävla på den nivån jag vill med begränsningen att ändå vara en amatör så är det en sport för kapitalister. You gotta have cash, alot of cash. Om du inte ärvt en ofantligt jäkla massa pengar av nån avlägsen släkting så är du tvungen att ha ett jobb där du kan jobba lite timmar och tjäna mycket pengar.

Jag lyssnade på en economistas poddcast häromdagen, med Blondinbella och hennes kollega Pingis, där våran allas Isabella säger att hon ser pengar som ett verktyg till att förverkliga sina drömmar, om det då skulle vara att köpa en lägenhet/hus, resa eller starta ett nytt företag så är pengarna hennes verktyg för att genomföra det. True word sista! Jag vill köpa mej några fina hästar till, resa ner till Tyskland och tävla i alla fall minst(!) fyra-fem gånger om året. Men avsaknaden av kapital för att genomföra det är ett faktum.

Vart jag vill komma är att samtidigt som jag blir peppad och inspirerad av att gå på sådana här föreläsningar så blir jag minst lika provocerad. I min sport handlar det inte bara om en mental inställning, det handlar minst lika mycket om hur många och i vilken ordning siffrorna står på ditt bankkonto.

Mot Bokenäs

Dåså, jag drar så fort kaffet runnit ner till Bokenäs för dag två. Idag åker mamma med och kollar så några bilder kanske kan förväntas. Ska bli spännande att se Sockans mindset idag faktiskt. Dag två brukar alltid vara helt annorlunda. Det är så konstigt att vara på clinic utan ridhäst, ovant liksom....
Vi hörs senare! Håll utkik för under dagens kommer ett tidsinställt upp. Djupa tankar ala Linda Hansson.

tisdag, mars 8

Duktig Sockan

Sockan har varit en duktig tjejja idag! I alla fall efter en stund... Som hästmänniskan vill man väll alltid att ens häst ska sköta sej när man kommer bort, men när man åker på clinic så är det ju faktiskt lite bra om dom inte alltid visar sej från sin bästa sida. Då får man ju hjälp med problemen. Precis så va det. Detta var första gången jag jobbade med Sockan borta och hon va inte alls så medgörlig som hemma. Då är det skönt att ha en tränare som hjälper till med det hela. I slutet så jobbade den lilla röda märren på bra. Då va jag lite stolt matte.

Efter en dag på clinic är jag rätt frusen och luktar massa häst, alltså mot duschen!

Clinictisdag!

Det känns inte riktigt sådär laddat som jag brukar göra inför en clinic, kanske för att jag inte riktigt vet vad jag har att vänta... Idag för första gången på flera år ska jag på clinic utan min vapendragare Josie. Idag är det Sockans tur att bli vuxen och vara på clinc.

Gårdagens uteblivna bloggning beror på det. Jag och mamma körde ut Sockan igår kväll och när klockan var nio, halv tio landade jag hemma utmattad. Lilla Sockan gnäggade några gånger efter tant Josie som annars varit med när hon åkt iväg, men slutade snart när ingen av dom andra hästarna svarade.

Nääe, vet ni, vi hörs senare! 

måndag, mars 7

Snökaos, mer eller mindre

Satan vad det har snöat! Jag tvivlade lite på hur jag skulle ta mej ut i morse, men det gick.. Jag sitter nu i skolan och väntar på en av mina tjejjor. Planen är skolan ett par timmar framöver för att sedan åka hem och sedan köra Sockan till Bokenäs. Lilla Sockan ska åka på clinic i två dagar. Spännande!

Vi hörs senare!

söndag, mars 6

Alltså hallå...!

... vädret? Vart in gick snö i vårat avtal? Jag anar att avtalsbrott....

God dag på er! Har ni det bra? Snöar det hos er också? Eller har våren tagit biljetten hem till er istället för till mej?  Det har verkligen snöat konstant sen igår kväll, blötsnö. Jag ogillar verkligen. Men vad hjälper det att gnälla över snön. Jag vaknade strax efter sju i morse och tog mej i kragen och tog tag i dagen. Klädde mej och åkte hem till hästarna. Åt en macka hos mamma innan jag gick till stallet.

Min plan var att säcka Sockan idag igen, men jag tänkte att hon kan ha en hel del energi i kroppen så hon fick gå ut i tjugo minuter under tiden jag fixade i ordning hos Josie. När jag va klar hämtat jag in den röda märren igen och sadlade upp henne. Tog min sacking-bag, som idag gav upp i snön, och gick ner på ridbanan. Det gick mycket fortare för henne att acceptera att jag petar på henne med en påse. Egentligen så är hennes största problem när jag tar den på sätet i sadeln. På själva hästen är det helt okej att slå en påse på henne; rumpan, halsen, benen, huvudet, ja det är inga bekymmer, men i sätet på sadeln, det är äckligt.
När det inte längre var farligt och Sockan stod med ett avslappnat uttryck så slutade vi med det och gjorde gammalt groll. Gå tills linan tar slut, backa tillbaka, gå tills linan tar slut, backa tillbaka. Idag travade vi till och med lite och sidepassade. Duktiga Sockan!

Det är kul att jobba med Sockan, hon är sjukt smart och egentligen inte det minsta rädd av sej utan mest fjantig när hon tror att hon kan vara fjantig.

Jag har landat hemma nu igen och ska ta tag i lite studier. Jag tänker lite juridik. Eftersom jag missar tisdagens juridikföreläsning så får jag läsa extra noga. Jag satt underkvällen igår och filade på ett inlägg från hjärtat också, med reflektion och tillbaka blickar. Ska försöka göra färdigt det också.

Vi hörs senare darlings,
LH♥

lördag, mars 5

Säckning och puts

Som sagt, idag vaknade jag först vid nio. Jag och Markus åt en god pannkaksfrukost innan vi skildes åt för dagen. Jag och Nala åkte till Gestad och M gick till skogen. Under dagen har jag säckat Sockan som blivit lite fjantig, alltså nyttigt arbete. När hon inte längre brydde sej om att jag "slog" en pappåse på henne så satte jag på körlinorna och lät henne gå ut och backa tillbaka ett par gånger. Hennes mindset var väldigt annorlunda när hon inte var så fjompig över att jag grejjade runt henne och jag fick använda en hel del töm för att få henne att gå framåt.

Jag gjorde också en nödvändiginsats åt Sockans sadel, den har varit riktigt smutsig och lite uuuue. Så på med läderkombi och sedan smörja med läderfett så blev den som ny igen! Som vanligt så var det effax produkter som servade mej i mitt arbete. Effax är verkligen det bästa i mina ögon!
Jag ska erkänna att jag har lite dåligt samvete över att Josies aktivering denna veckan har varit under all kritik. Men utan snösulor och ridhus är det inte så jäkla lätt. Eftersom det dessutom är blötsnö så blir ju styltorna ett faktum fortare än du kan säga snöstylta. Jag är superrädd att hon ska fläka sej bara i hagen liksom.

Nääe, vet ni, nu ska jag gå ut och ta in mina hästar innan mörkret faller. Vi hörs senare!

Lördag eftermiddag!

Hej på er! Vilka dagar jag haft, dom her verkligen gått i ett. Det ena har avlöst det andra hela tiden.

Torsdagen spenderades i skolan djupt nere i statistikboken. Det var företagsdag i skolan så det va verkligen folk ÖVERALLT, inte läge att bli folkskygg en sådan dag. Skolan hade bjudit in Kajsa Bergqvist, så jag lyssnade på första halvan av hennes föreläsning. Jag blev superkissig och kom inte in igen. Då blev jag lite trött. Inte så mycket att göra åt det, så jag dök ner i statistikboken igen.

Efter skolan tog jag mej i kragen och svängde ner på Överby och köpte mej nya skor att ha till vardags. Jag går i stort sett alltid i typ tennis-/running skor i stallet. Jag köpte ju mej ett par nya i somras innan vi åkte till Norge men dom vart så söndriga nu att jag fick kramp i foten när jag gick i dom. Det var alltså verkligen tvunget! Lyckades gå ut i från Intersport med två par för niohundra sammanlagt. Nöjdtjej 91. Men mina inköp gasade jag hem till Josie och gjorde i ordning för henne i stallet.

Igår, Fredagen, jaaah, vill ni veta vad jag gjort, kan ni gissa? Jag gjorde mitt första pass på mitt nya jobb. Som alla vet så blir inte jag, eller någon annan student heller för den delen, direkt rik på studiebidraget. För någon månad sen skickade jag in en ansökan och var på intervju i tisdags. Snabba ryck, igår gjorde jag mitt första pass. Det gick jättebra och jag ser framemot fortsättningen. Det ska bli "skönt" att öka på månadens inkomster lite.

Jag åkte hem och hämtade Markus efter jobbet så styrde vi mot Gestad igår. Hästarna ville gå in och det skulle mockas för Josie. Sedan åt vi oxfilé till middag med familjen innan vi åkte hem och jag däckade i sängen i samma stund som jag la huvudet på kudden. En lång dag med många nya erfarenheter, det är krävande men ack så roligt!
Livet har öppnat en ny dörr av möjligheter och jag har klivit in genom den.

onsdag, mars 2

Baaaaaam!

Jag antar att vara annorlunda och lite spontan lönar sej. Mitt möte igår har gett resultat och på fredag kickar det igång. Jag är superpeppad och detta ska bli jättekul! Vad det är..? Jaaah, det håller jag på ett par dagar till. Cliffhanger!
Jag mockade och fixade för Josie i morse så jag tror jag va hemma hos mej och M igen vid elva(?). Sen dess har jag studerat juridik. Jobbat ikapp med frågor som tjejerna gjorde igår när jag va iväg. Läst lite om associationsrätt för att verkligen snappa upp det mesta trots att vi redan gått igenom det på lektionerna. Jag ska erkänna, denna läsperioden har jag inte haft samma disciplin som den förra. Jag har inte läst allt jag skulle inför föreläsningarna, så jag läser ikapp lite. Eftersom jag nu redan har ett hum om det mesta så går det rätt snabbt. Jag har lite kvar, men fick ta en paus nu för tillslut blev orden bara en röra, hjärnan tog stopp. Perfekt tillfälle att kika in här och säga hej till er samtidigt som musiken får pumpa ur högtalarna.

Snön faller ner utanför mitt fönster och jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta riktigt. Detta med snö passar liksom inte alls in i förutsättningarna, med stängda ridhus, för att kunna hålla igång Josie som jag vill. Våran paddock har vart godtagbar att använda hemma trots att tempen legat nära nollan. Men med snö så blir det dåligt. Hoppas den försvinner omedelbart!

Nu sa jag dyka ner i civilrätten igen. Vi hörs.

Onsdag

Ibland är det hopplöst att vara en morgonpigg människa, man kan aldrig få den där "lyxen" att sova ut liksom. Även om jag inte stället klockan så nog vaknar jag, försöker jag då ligga kvar så vänder jag och vrider mej massa och kommer aldrig in i nån riktigt sömn.

God morgon! I skrivande stund sitter jag hemma hos mamma och äter frukost. Jag ska alldeles snart gå ut i stallet och göra i ordning för Josie. Sen gasar jag hem och dyker ner i skolböckerna tror jag bestämt. Ibland uppskattar jag dessa dagarna när jag inte behöver åka iväg till skolan utan kan studera hemifrån. Att snön faller utanför fönstret höjer bara mysfaktorn.

Vad gör ni idag?

tisdag, mars 1

Tolv kilo utfall!

Jag vaknade innan klockan ringde idag - jag va superkissnödig kvart över fem - då är det ju inte någon idé att gå och lägga sej innan klockan ska ringa halv sex. Så jag gick upp, kissade och startade min dag. Frukost och lite ihop plock på böcker och kläder, sen gasade jag iväg till gymmet. Körde min pilatesboll-övning idag igen. JÄKLAR vad min mage gjorde ont, skön jäkla smärta! Jag vet inte om jag ka skämmas när jag är blivande ingenjör och inte kan räkna till fem tre gånger... Tappade bort mej hela tiden. Så jag gjorde garanterat mer än fem i varje set. Haha. Sen köttade jag på och gjorde 2*20 utfallssteg med två sex-kilo kettlebells. Mina ben skrek lite efteråt. Det va rätt gött att sluta efter där och njuta av en varm dusch. I deserved it!

En tre timmar lång juridikföreläsning avhandlades och jag käkade lunch med tjejjerna innan jag åkte iväg på möte. Eftermiddagen har spenderats i stallet. Både Josie och Sockan har tömkörts, duktiga flickor båda två. Nu ska jag äta lite middag med familjen sen är det möte med Gestad LRF.

Vi hörs!