lördag, juli 30

Time ran out

Sadlade upp och red Josie förut. Hon ger mej världens superritt. Så jag ville att mamma skulle komma och filma lite, dels för min egen skull och för att kunna visa er. Och nånstans mellan det att jag bad mamma komma tills det att hon faktiskt kom tog min tid slut.... suck... När kameran kom fram var den där superkänslan som bortblåst. Förstår ni hur hela min värld rasade lite...?

Nu sitter jag på en altan och ska äta grillat. Suger i mej solens sista strålar och hoppas på bättre tur imorgon.


Late night longe

Hej på er! Denna veckan har gått av bara den och jag har knappt suttit vid datorn alls, därav utebliven bloggning. Nu är det i alla fall "helg", jag har jobbat av denna sexdagars-veckan, skönt! Förra veckan påbörjade jag ju mitt stor projekt på jobbet, ombyggnad av klädavdelningen. Det är färdigt nu. Jag är supernöjd och min ordinarie kläd-kollega kommer mest troligt gå vilse, *blink*.
 
Kvällen igår vigdes åt stallet. Jag longerade Josie så sent som närmare nio på kvällen. Det har varit så otroligt varmt denna veckan också så det har varit en lugn vecka. Men idag ska jag sitta upp för första gången på ganska länge. Jag kännner att detta kommer bara sluta i ett blabla-inlägg så jag avsluta detta här och nu. Håll tillgodo med filmklipp och lite bilder.  
 
Vi har en familj med svalor i stallet.
Middagen innan jag for hem till stallet häromdagen.

tisdag, juli 26

QH-world stopped turning

Jag vaknade upp i morse till beskedet, när jag swipade igenom mitt flöde på fb, Quarterhästindustrin stod stilla för en stund. Zippos Mr Good Bar, Josies morfar, hade avlidit. En hingst som tillfört världen inte bara en cool färg på hästarna utan även underbara individer med fina egenskaper.

söndag, juli 24

Wrap it up

Jag bloggade igår, men bara om vad som hänt under veckan, inte vad jag faktiskt gjorde i går. Men här kommer en sammanfattning av min helg.

Jag vaknade relativt tidigt, jag hade först ställt klockan på halv sju för att åka till stallet, men kroppen sa blankt nej till att gå upp så jag sov en stund till. Vilket inte gjorde så mycket med facit i hand, solen höll sej bakom molnen hela förmiddagen och när klockan var elva hade jag longerat Josie, promenerat häst #2 och dränkt in alla hästarna i hjorthornsolja för flugorna. När solen väl tittade fram under eftermiddagen så vill inte flugfäna vara i närheten av mina hästar så trots värmen så kunde dom gå ute hela dagen. SKÖNT! Jag har svårt att tro att hästarna egentligen har ont av värme, utan problemet ligger i envetna insekter.
När hästarna sen gått in på kvällen åkte jag hemåt och fräschade till mej lite för att åka iväg och grilla hos några kompisar till Markus. Gott med grillad mat och en chillkväll liksom. Vi var bara fyra stycken så det va lite mysig stämning över det hela. När det i min värld blev kyligt ute gick vi in och drack kaffe och åt tårta framför en superrolig film. Kvällen slutade först halv tre i morse då min kära svåger behövde skjuts hem.

Så sent i säng och en sen morgon så vaknade jag upp i morse. Jag vet ju att mina tjejjer var i goda händer hemma så jag hade inte bråttom till stallet utan njöt av att kunna sova tills jag vaknade. Idag har jag egentligen bara varit hemma i stallet och vänt. Vi körde hem balar inför hösten så det har jag grejat med och nu sitter jag hemma och frostar av frysen. Glammigt värre!

Det var pretty much min helg, nu ska jag spendera kvällen med att ladda upp för en ny arbetsvecka. Vi hörs!

lördag, juli 23

Lättnad

Jag har alltid väldigt svårt att åka iväg, ifrån hästarna speciellt. Jag har liksom så stort kontrollbehov av att veta att det mockas ordentligt för dom varje dag, så som jag vill att det ska mockas och jaaah.
Jag tror ni som har eget stall hemma vet precis vad jag pratar om. När man som hästägare ska åka iväg och lämna sitt mest värdefulla i händerna på en annan människa. Det är svårt! 
Men när jag kommer hem och ser detta, ja då kan jag andas ut. Perfekt mockade boxar, sopad stallgång, hö upplagt, müsli och pellets färdigt, fyllda vattenhinkar... UNDERBART!

Bästa Ullis har inte bara tagit hand om mina tjejjer undertiden jag var i Malung utan också under resten av veckan. När jag kommit hem från jobbet har jag inte så mycket som behövt tänka på att gå till stallet och mocka. Tack Ulrika!♥

Lördag

Hej på er, nu va det ett par dagar sen igen! Jag hoppas ni alla mår bra i sommarvärmen- Hur underbart är det inte att värmen kom hit!?!?! Jag älskar hettan även om det emellanåt är lite påfrestande.

Vi åkte hem från Malung i tisdags då jag började jobba i onsdags igen. Det är skönt att vara iväg hemifrån ibland, men samtidigt så är det minst lika skönt att komma hem igen. När vi landat hemma och packat ur husvagnen och sånt så grejjade jag och Markus hemma i trädgården lite. Markus klippte gräset och jag klippt den där vildbevuxna häcken. Snacka om att jag hade träningsvärk i onsdags.

Bilderna får tala för dom senaste dagarna i alla fall;
Stort projekt på jobb, arbetsbyxorna ska upp på väggen
Skjortor och jackor får ta plats på skeppen istället.
Jag fick ett ryck (IGEN!!!!) häromdagen och gjorde rabarberpaj vilket slutade i fredagsfika på jobb.
Jag är inne i en period nu där jag är lite trött på mat; jag känner mej tung och slö efter jag ätit därför är sallad bra mat just nu.
En egen komponerad med vattenmelon, fetaost, salladsmix och lite kyckling.

söndag, juli 17

Fina åringar

NSBA's årliga yearling sale är snart igång. Här är några av mina favoriter.... ett gäng välstammade och fina prospect som hade passat fint i mitt stall.  








Efterlängtade dagar

Hej på er! Hur mår ni?! Jag hoppas ni alla mår bra. Jag mår fint i skrivande stund med ett glas av en inte riktigt så god pava. Den flaskan vi öppnade igår kväll när vi anlänt smakade betydligt bättre. Vi anlände efter visst om och men igår till Malung. Vi stannade i Grums för att handla lite och där ville inte bilen starta. *suck* Men som tur var så fanns där en kille med riktig bil och en väl förberedd norsk. Så vi kom därifrån efter dubbel starthjälp.
Vi sov allihopa länge i morse, riktigt skönt. Framåt tio så käkade vi frukost ute i solen för att sedan vila en stund till innan vi for in till stan och kikade lite på invigningen. Buffén på bistron inne i byn fick bli dagens lunch. Nu har mamma och pappa också anlänt och vi ska grilla lite innan vi åker in för att se på guldklaven i folkparken.
Två nya, men ack så framgångsrika mejerier. Ett hemma från och ett värmländskt. Mjölk skare va! 
 

fredag, juli 15

Det där "semester"...

.... kan man äta det eller? Smakar det bra? Jag vet inte när jag sist hade det där dom kallar semester, räknas när jag var på gran canaria förra våren..? För annars är det nog inte sen typ 2012? Kanske 2013 om vi har tur...! Idag har verkligen varit en sån dag på jobb där alla är super nöjda för att dom gjort sista dagen innan semester. Jag smilar när jag helst vill ge dom en faceslap och säga; "nämn inte semester!"  Riktigt så illa är det väll inte kanske men det känns rätt svidigt att inte ha x antal veckor ledigt att bara göra det jag vill med. Jag får några dagar ledigt nu, efter i morgon.

När jag stämplar ut klockan tio över två är jag ledig fram tills på onsdag halv nio. Förstår ni hur skönt?!?! Jag ska verkligen bara åka till Malung sitta på min stol och göra ingenting! Jag hade hoppats på att livet skulle trappa ner lite efter skolan slutat. Men icke, det är tur jag trivs bra på mitt jobb. Jag behöver bara ladda upp mina batterier lite. Här  hade jag tänkt ladda upp en bild på en icon illustrerande ett urladdat batteri, men jaaah.

Veckan har gått i två hundra ungefär. Allt är bra för övrigt, Josie och dom andra hästarna mår bra och njuter på betet hela dagarna. Fördelen med det halvtaskiga vädret är att det inte är sååååå mycket flygfän.

Vet ni, jag känner att detta inlägget är mer eller mindre osammanhängande. God natt!

tisdag, juli 12

Jobbelijobb

Godkväll! Bloggisar, jag hoppas ni alla har det bra och så måste jag säga tack, trots att jag just nu suger på att uppdatera så ser jag att ni är här. Superroligt! Jag har egentligen lite bloggtorka så lite förslag på vad ni vill läsa om hade suttit fint.

Dagen idag har bestått av jobb. Jag påbörjade projekt lamphylla igår och byggde färdigt det idag. Det blev verkligen jättefint. Jag borde börja ta före och efter kort tror jag.... Bara för att se skillnaden.

Efter jobb åkte jag hem och käkade innan jag och Markus åkte hem till stallet. Vi har mockat och gjort färdigt där. Nu tittar Markus på Morden i Midsomer och jag kollar runt lite på datorn innan kudden kallar. Vi hörs!

måndag, juli 11

Paj

Igår eftermiddag fick jag ett sånt obeskrivligt sug efter rabarberpaj. Så jag bad mamma att göra en paj, bilderna får tala. Yummie!

söndag, juli 10

Diggiloo-helg

Fredagen ägnades först åt jobb. Kvällen vigdes åt tjejhäng med töserna från skolan. Lisa hade ordnat mat med tapasliknande tema och en gudomligt god chokladmousse till efterrätt. Som vanligt glömde jag ta kort på alltihopa. Det hade varit perfekta bloggbilder att visa er. En supertrevlig kväll med lite bebismys. Lisas lilla dotter är nu tre månader och verkade trots allt känna igen mej lite trots att det typ är en månad sen vi sågs sist. Så kul att hon började skratta och räcka ut tungan lite när hon såg mej. Vi övade på det senast vi sågs, hihi.

Lördagen bestod av jobb på dagen, för att sedan köpa med ny spånpellets hem och gasa till stallet. Stallfix för mina tjejer och annat fix innan jag får hem och duschade. Kvällen vigdes åt Diggiloo på Sanden i stan. Jag hade fribiljetter genom ett samarbete och vi fick dessutom parkettplatser så vi satt i gruppen närmast scenen. Showen var riktigt rolig och underhållande!
Jag "älskar" Tomas DiLeva. Han har så djupa texter och är verkligen en filosofisk eftertänksam människa. Stort gilla på att han sjöng kända klassiker; som vem ska jag tro på och vi har bara varandra. Superhäftigt att se Ace Wilder live också; hennes busy doing nothing är ju verkligen en sån där pepp-dänga.

Dagen idag har vigts åt ett riktigt generalbryt hemma hos mamma och pappa. Jag har städat mammas kök, torkat alla skåpsluckor, skurat golven och så.... Sedan har jag längre velat ta tag i gräset som växer längs ridbanan. Idag fick bli the D-day, pappa slog av det höga gräset sen gick jag efter med gräsklipparen och snyggade till det. Superfint blev det!

Nu ska jag snart checka ut denna veckan och ladda för en ny sexdagars vecka på jobb innan det blir några dagar ledighet. Välförtjänt känner jag.... Jag kommer inte vara hemma utan åker iväg vilket ska bli skönt jag ska verkligen bara sitta på min stol och göra sååååå lite som möjligt. Men det bästa; tid med min andra hälft.

torsdag, juli 7

När jag var tio år....

....då ville jag bli statsminister. Med facit i hand är det tur att jag inte blev det, mer om det kommer.

Hej på er, hur mår ni?!? Jag hoppas ni haft en bra dag! in dag har varit sådär, äckeltrött och inte riktigt på hugget. Jag har varit lite frusen och allmänt "hängig", hopas det bara berodde på att jag var trött och inte att jag håller på att bli sjuk.

Arbetsdagen har rullat på helt okej, lite segt men ändå okej. Lämnade in mammas telefon på skärmreparation innan jag for hem till stallet. Mockade och fixade i ordning innan jag tog in hästarna. Idag fick bli en dag off eftersom jag inte är på topp...

Sen här på kvällen så lyckas jag verkligen med att tappa ner husnyckeln under altanen. *suck* När jag går runt och kikar in under husgrunden så ser jag hur den ligger där, jättefint mitt på balken. FAN! Hur ska jag få tag i den? Det är här det där med politikerdrömmen kommer in. Jag säger alltid; "en får inte va dum för då kan en bli politiker", vad hände då? Jooh, jag kommer på den briljanta idén att dammsuga mej till nyckeln. Rota fram extranyckeln, ner i källaren leta upp dammsugaren och ut igen. Visst fan funkade min idé, ännu bättre ön jag räknat med. Jag hade räknat med att leta efter nyckeln i påse, men inte(!), den fastnade i böjen på röret så när jag stängde av den så trillade nyckeln ut på plattorna utanför. Tur jag inte blev politiker!

När jag ändå släpat fram åbäket till dammsugaren så tänkte jag att jag kunde dammsuga i sovrummet, sagt och gjort. När jag trycker på knappen på sladdupprullningen lyckas jag slå till mej själv med sladden inte bara en utan två gånger. Eeeh, aj...!

Med detta sagt så tänker jag avsluta denna mellanmjölksdagen och gå och lägga mej, nattinatti! Och för att dagen inte ska bli bildlös bjuder jag på en fjooooooortisbild från häromdagen.

onsdag, juli 6

Whoop whoop!

Gladtjej91.se idag kan jag tala om!

Efter en lång dags arbete så gassade jag hem till stallet. Bytte kläder, mockade och fixade en tog jag in hästarna, i rättan tid visade det sej. Det kom några få droppar när jag hämtade Josie, sen kom det mer och mer, precis när jag tagit in Bea och Ebba så började det regna.

Jag tog ut Josie på gången och ryktade av henne, då slutade det regna. Yey! Sadlade på och red. Alltså den där hästen, jag älskar henne verkligen! Trots att jag inte ridit på ett par dagar så bjuder hon till och ger mej världens ridpass. Underbara varelse som är fullständigt otrolig!♥ 
Nya fötter idag, under tiden jag sliter in stålarna så förbrukar Josie dom....

Denna bilen kan ungefär beskriva hur det såg ut när jag ridit färdigt Josie, förutom att hon inte kämpa för att fly då.
Hemfärd. Jag längtar tills Josie bor hemma också.
Häst #2 gick också superbra idag. Ni förstår känslan va..? När man rider två hästar och dom bägge två bara levererar top notche pass. Nu har jag avslutat min alldeles försena middag, ska hoppa in i duschen och sen dejta kudden fram tills i morgon.
 
Vi hörs!  

tisdag, juli 5

Bästa inspon

Min bästa inspokick när jag försöker hitta inspiration är att titta på filmklipp från när jag och Josie tävlar; framför allt dom klippen där vi verkligen presterat. Min absoluta favorit är från en NSBA trail på Celebration från förra året. Mamma filmade och trots att kvalitén inte är den bästa så minns jag så känslan när jag red ut genom gaten. Älskade Josie hade levererat en top notche trail runda!

Jag hade velat dela med mej den till er här men jag vet inte hur jag "laddar ner" filmer från Facebook. Går det ens? Istället får jag bjuda på en bild från när vi är på väg fram till ridhuset.
Finaste älskade Josie  ♥

Hallihallå

Ojdå här har dagarna sprungit iväg! Jag spenderade hela eftermiddagen och kvällen i lördags i stallet, jag red en häst och pysslade allmänt.

Söndagen vigdes åt hundutställning i Borås och där jag och Bernhardlundens King of the Road sprang hem det tredje och sista certet. Han är numera champion. Grattis till familjen B!
Foto; Diana Arvidsson
Innan vi for hem var det fika, väldens godaste cheesecake och cupcakes hemma hos en uppfödarkollega/valpköpare. Kvällen var det stallpyssel och grillning som gällde.

Måndagen, en dag i jobbet tecken. Idag jobb och sen stallfix. Jag planerade att rida men när jag gick ner för att hämta hästarna så vart dom mer eller mindre galna, regnet hängde på dörren och flugorna var hysteriska. Satan, va trött jag är på flugfän alltså! Jag önskar mej ett ridhus.

Dagarna rullar på här och jag har inte riktigt tid att sätta mej ner och skriva. Det är svårt, samtidigt så är dagarna ganska monotona. Jag jobbar fram till fyra fem, sen åker jag till stallet. Finns inte så mycket att berätta, haha.

lördag, juli 2

God morgon regniga lördag

God morgon! Kan ni förstå hur skönt jag sovit i natt, jag var verkligen aptrött igår efter en lång vecka så jag höll först på att somna i soffan, men tog mej samma gav Rut sitt penicillin och gick sen och la mej. Jag lovar, jag somnade innan jag lagt huvudet på kudden. Sen vaknade jag innan klockan ringde i morse som vanligt när jag faktiskt kan sova liiiite längre.

Jag tycker det där med att vakna innan klockan ringer är lite bittersweet; det är skönt att känna att jag vaknar innan klockan av mej själv än att klockan ska väcka mej, men samtidigt vill jag verkligen ta tillvara på varje minut sömn jag kan få.

Jaja, nog babblat om det. Jag har grejat här lite hemma innan jag ska fara iväg till jobbet för lite lördagstimmar. Det är rätt skönt att börja först tio i tio. Jag har hunnit med att hänga upp en maskin med tvätt och starta en ny. Plocka i och ur diskmaskinen. Sådana där sysslor som egentligen är tråkiga men viktiga att göra, men med en mysig spotifylista med morgon-musik är det helt okej liksom.

Näär, jag får väll ta tag i sminkväskan så jag inte skrämmer bort kunderna. Vi hörs!